FAKULTET EKONOMIJE I TURIZMA

FOTOGALERIJA / SVEČANA PROMOCIJA ODRŽANA VEČERAS U ARENI: Diplome primilo čak 374 studentice i studenta

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO


„Koristite svoje znanje, budite hrabri, razmišljate izvan okvira, imajte svoje stavove, snove, ciljeve! Budite uporni i nastavite učiti. Nemojte propustiti i jedan jedini dan, a da ne naučite nešto novo iz bilo kojeg područja života i bilo kojeg dijela svoje osobnosti“, poručila je Ksenija Černe, dekanica Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ na svečanoj promociji diplomanata svih studijskih programa FET-a, održanoj večeras u pulskom Amfiteatru.

„Mjesto na kojem se nalazimo odraz je povijesti, hrabrosti, inovacija, snage ideje, predanosti, odvažnosti i znanja. Dio je ovog prekrasnog grada rimske povijesti gdje ćete danas hodati vi, gladijatori modernog doba koji će u borbama i pobjedama koristiti znanje kao glavno oružje. Neće uvijek biti lako. Međutim, vaša najveća snaga neće biti u tome da nikada ne padnete, već da se svaki puta kada padnete podignete i naučite iz pogreške. Zapamtite da je onaj koji pada i ustaje mnogo jači od onoga tko nikad nije pao. Zasigurno ćete se imati na koga osloniti. A ja vjerujem u vas i znam da ćete uspjeti“, zaključila je Černe.

Nakon prigodnog govora dekanice, prisegu o preuzimanju posebnih obaveza i prava svojstvenih stečenom akademskom zvanju pročitala je predstavnica promovenata Hermina Maras Benassi. Promoventi su dali svečano obećanje o cjeloživotnom ulaganju i svesrdnom zalaganju za opće dobro i stručni razvoj.

Osim dekanice Černe, promociji su prisustvovali prodekanica za nastavu i upravljanje kvalitetom Danijela Rabar, prodekan za međunarodnu suradnju i odnose s gospodarstvom Dean Sinković te prodekan za znanstveno – istraživački rad Manuel Benazić.

Promovirano je ukupno 374 diplomanata, od toga 161 sveučilišni magistar i magistra ekonomije (studij Primijenjena ekonomija i Poslovna ekonomija s usmjerenjima Financijski management, Marketinško upravljanje, Management poduzetništvo, Turizam i razvoj, Poslovna informatika) te Kulture i turizma, kao i 213 sveučilišnih prvostupnica i prvostupnika ekonomije (studij Primijenjena ekonomija i Poslovna ekonomija s usmjerenjima Financijski management, Marketinško upravljanje, Management i poduzetništvo, Turizam i razvoj, Poslovna informatika) te Kulture i turizma.

U ime svih diplomanata, zahvalu bivšim profesorima uputila je predstavnica promoviranih studenata Sandra Keser. Cjelokupnu svečanost uveličao je Akademski mješoviti zbor Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli pod ravnanjem maestra Domenika Briškog, a događaj su zaključili pulski glazbenici Irena i Mauro Giorgi izvedbom tradicionalne akademske himne „Gaudeamus“.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of