Predavanje i gaming dan

O potencijalima gaminga i esporta za kreatore i korisnike

| Autor: Tea Tidić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


U Dnevnom boravku Rojca u petak u 11 sati održat će se predavanje "Koraci k budućnosti - razotkrivanje potencijala gaminga i esporta" koje će ispred Fantastic Esportsa, održati njegovi utemeljitelji Ivan Tadić i Melita Nikolčić.

Globalno tržište gaminga čini preko 3 milijarde igrača. Ova brzorastuća industrija već danas vrijedi preko 200 milijardi eura, a očekuje se da će do 2030. godine narasti i na preko 400 milijardi.

Gaming industrija zapošljava široku paletu zanimanja, od informatičkih do kreativnih autora i u stalnoj je potrazi za novim talentima i ljudima.

Veliki dio gaming "kolača" danas odlazi na esportove, dokazujući da je njegov fenomen u velikom porastu. Broj gledatelja esportova raste svakim danom, neovisno o tome prati li se individualni igrač ili nekakav regionalni ili globalni turnir. Brojke kao najbolji pokazatelj jasno pokazuju da je, primjerice, više ljudi je gledalo esport svjetsko finale igre League of Legends nego finale NBA-a.

Sam ekosustav gaminga je prilično kompleksan i svakim danom širi svoje obzore, ali i one njegovih korisnika potvrđujući zbog čega je najsnažnija grana novih tehnologija.

Predavanje u Dnevnom boravku Rojca odgovorit će na pitanje kakvu budućnost nosi gaming sveukupnoj ekonomiji te otvoriti horizonte sadašnjim i budućim kreatorima i korisnicima, ali i razbiti predrasude o njemu.

U popodnevnim satima slijedi još jedan gaming dan gdje će se mnogobrojni posjetitelji moći okušati u raznim igrama i turnirima.

Ulaz na predavanje i gaming dan su besplatni za sve posjetitelje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini