kartaška nedjelja u puli 

FOTOGALERIJA / Završio je neuobičajeni turnir u Rojcu. Doznali smo o čemu se radi i tko su pobjednici 

| Autor: Mihael Stojanović


U prostorijama udruge Zaigrana koza u DC Rojc upravo je u tijeku turnir "Legacy of Destruction Yu-Gi-Oh!" igraćih karata čiji se turniri u Zaigranoj kozi održavaju već 20 godina, a 14 igrača prisustvovalo je premijeri turnira.

Ovaj turnir se razlikuje od redovnih nedjeljnih turnira po tome što igrači ne koriste svoje karte, već igraju s kartama koje dobiju iz 5 "booster" paketa što ukupno, s turnirom stoji 25 eura.

"Core booster" je naziv za paket koji sadrži karte koje su dio određenog osnovnog seta, a ti setovi uvode nove teme, arhetipove ili podršku za postojeće špilove. Svaki "booster" paket karata sadrži po devet karata što znači da igrači imaju ukupno 45 karata na raspolaganju.

Minimalan broj karata za igru na turniru "Legacy of Destruction" iznosi 20, dok za standardni "Yu-Gi-Oh!" minimum je 40, odnosno maksimum, 60 karata. Određene karte su ograničene na jednu ili dvije po špilu, s maksimalno tri iste karte ako nisu ograničene ili zabranjene. Mnogim igračima bilo je zahtjevno složiti špil s kartama koje prvi put vide.

Prva nagrada turnira uključuje "playmat" i "booster" pakete karata. Na temelju rang liste, igrači imaju priliku birati karte koje će ponijeti sa sobom iz otvorenih paketa. Uobičajeni "Yu-Gi-Oh!" turnir stoji 5 eura i igra se svojim kartama, a igrači osim na liste limitiranih i zabranjenih karata moraju paziti i na vrijeme. 

Pobjednik turnira je Ivan, a na drugom odnosno trećem mjestu su Vito i Žan-Žak.
Na kraju turnira pobjednik je prvi imao čast izabrati najvrijedniju kartu koja se otvorila iz paketa. Na kraju turnira igrači su mijenjali, prodavali i kupovali karte za nadolazeće turnire koji se svake nedjelje igraju u prostorijama Zaigrane koze.
Karte s raritetom "Secret Rare", "Prismatic", "Ghost rare", pružaju posebnu vizualnu estetiku karti i vrlo su rijetke. Primjer karte na slici prodaju se po cijenama od 25 do 35 eura na internetu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom