pulsko brodogradilište

Uljanik 1856 ima novi nadzorni odbor

| Autor: Glas Istre
(Snimio Slaven Branislav Babić/Pixsell)

(Snimio Slaven Branislav Babić/Pixsell)


Izabran je novi nadzorni odbor Uljanik brodogradnje 1856. Četiri od pet članova predstavnici su države. Uz dosadašnjeg predstavnika radnika, nadzorni odbor čine još dva predstavnika Ministarstva gospodarstva, jedan predstavnik Ministarstva financija i predstavnik CERP-a, javlja HRT.

Logičan je to slijed nakon što je država prije mjesec dana sa 6,9 milijuna eura kupila većinski paket društva i uplatila još 10 milijuna za konsolidaciju poslovanja društva.

Tijekom svibnja na račune 2000 radnika Uljanika u stečaju trebalo bi biti isplaćeno 33 posto njihovih potraživanja.

- Nisam sretan iz razloga što je postojala mogućnost da dobijemo cijeli iznos. Zato sam pomalo povrijeđen, ali na kraju dobro da smo i to dobili. Bolje nešto nego ništa, rekao je Boris Cerovac, Nezavisni sindikat radnika Hrvatske.

- Pozajmicu koju smo dobili koristimo za završetak projekata i stabilizaciju društva. Uljanik kao takav, kako se okreće svjetski poredak se preslaguje. Uljanik može gađati svoju poziciju u off shoru, zelenom off shoreu, vojnoj industriji, a i u proizvodnji koju je do sada radio, a to je široki spektar brodova za trgovačku mornaricu, istaknuo je Samir Hadžić, predsjednik Uprave Uljanik brodogradnje 1856.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini