IVAN JAKOVČIĆ, ZASTUPNIK U EU PARLAMENTU:

Upozorio sam Komisiju da je svaki dan bitan za Uljanik


- U kontaktu sam s Europskom komisijom oko zahtjeva Vlade da se odobri jamstvo koje je potrebno brodogradilištu Uljanik. U ovom trenutku Komisija ne želi dati konkretne odgovore, ali svakako ću nastaviti lobirati u tom pravcu. Europskoj komisiji dao sam jasno do znanja kolika je važnost Uljanika za Hrvatsku, a pogotovo za Istru i Pulu. Nadam se da će EK uvažiti sve iznesene argumente," naglašava Ivan Jakovčić, zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu

"Nedvojbeno, Uljanik treba pomoć Vlade i EK jer trebamo održati kompetentnu brodograđevnu industriju koja je posljednjih godina usvojila sofisticirana znanja i proizvodi složene proizvode," kaže Jakovčić, te nabraja kompanije koje su pokazale interes za restrukturiranje Uljanika.

"Interes su pokazale tvrtka Kermas Danka Končara, napuljska kompanija Palumbo Group te Adris grupa. Kermas i talijanska tvrtka zainteresirani su za brodograđevni dio, dok je Adris zainteresiran za turistički razvoj. U ovom trenutku važno je posvetiti se razvoju Uljanika, zaštiti radnih mjesta i očuvanju brodogradnje, jer je jedino bitno zadržati brodogradnju u Puli i Hrvatskoj", objašnjava IDS-ov eurozastupnik i napominje kako "nema mjesta širenju dezinformacija" koje se mogu čuti u medijima.

- Odluka bi mogla biti donijeta za nekoliko dana, ali tražimo da se inače duge procedure skrate i da se donese pozitivna odluka za sudbinu Uljanika, poručuje Ivan Jakovčić. (D. G.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum