humanitarna akcija

Kreativci iz Udruge cerebralne paralize Istarske županije na osunčanoj tržnici predstavili svoje rukotvorine

| Autor: Doria Mohorović
(Snimila Doria Mohorović)

(Snimila Doria Mohorović)


Ruže od krep papira, privjesci sa srcima, drvene kućice i platnene torbe s ljubavnim i cvjetnim motivima - samo su neki od radova koje su jutros kraj pulske tržnice izložili članovi Udruge cerebralne paralize Istarske županije.

Zanimljive i maštovite rukotvorine koje su vrijedni kreativci izradili na radionicama, danas su se, u sklopu humanitarne akcije, nudile građanima i drugim posjetiteljima na osunčanom Narodnom trgu. Kreativce su zauzvrat podržali s prigodnim donacijama, a mogli su se i upoznati s radom Udruge.

(Snimila Doria Mohorović)(Snimila Doria Mohorović)

Prikupljena sredstva od današnje akcije, saznajemo od članice Udruge Loredane Nikolić, ujedno i voditeljice štanda, usmjerit će se za realizaciju radionica glazbenog i likovnog sadržaja pod vodstvom educiranih voditelja.

"Sredstva će se koristiti za kupovinu materijala da bi se i dalje mogle održavati radionice te da se plate voditelji. Našim članovima zaista puno znače ove radionice za razvoj fine motorike, tako da na njima s rukicama izrađuju razne predmete. Treba im, normalno, pomoć volontera, ali to ih jako opušta", rekla nam je Nikolić dodajući da se radionice održavaju u prostorima Udruge u Društvenom centru Rojc ponedjeljkom i četvrtkom.

(Snimila Doria Mohorović)(Snimila Doria Mohorović)

"Oslikavamo torbe, pregače i čestitke, a ponekad izrađujemo i nakit. Mi roditelji smo im pomogli u izrađivanju ruža od krep papira. I stvarno se radi svašta nešto, tako da svatko može danas pronaći ponešto za sebe. Odaziv je jako velik, građani su susretljivi, netko čak da samo donaciju, ne želi ništa kupiti, tako da smo jako zadovoljni i zahvalni svim građanima koji su se odazvali", poručila je Nikolić.

Riječ je o udruzi koja je osnovana 2005. godine s ciljem poboljšanja kvalitete života osoba s cerebralnom paralizom, odnosno izjednačavanja mogućnosti slobodnog življenja te poboljšanja njihovog zdravstvenog, obrazovnog, radnog i društvenog statusa.

(Snimila Doria Mohorović)(Snimila Doria Mohorović)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater