potpisani ugovori s dobitnicima sredstava zaklade za sport

Gradonačelnik Zoričić: Cilj nam je obnova Pattinaggia, a moramo još ulagati u Dom Sportova, dvoranu na Velom Vrhu i u Gradske bazene

| Autor: Doria Mohorović
Dobitnici potpora u drugom ciklusu (Foto: Grad Pula)

Dobitnici potpora u drugom ciklusu (Foto: Grad Pula)


U Komunalnoj palači jučer su potpisani ugovori sa sportašima i klubovima, dobitnicima sredstava Zaklade za sport.

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić rekao je da je riječ o drugom ovogodišnjem javnom pozivu za dodjelu sredstava, a nada se da će dogodine biti više ciklusa i izvanproračunskih sredstava kojim će se, dodao je, "pomoći sportašima i trenerima te svima koji su zaslužni da se razvija sport u Puli".

Ulaganje infrastrukturu

Osim zakladnicima i Upravom odboru Zaklade, Zoričić je zahvalio svim okupljenim sportašima na njihovom trudu, a trenerima je poručio da ustraju i ne odustaju.

- Na nama je da obnovimo infrastrukturu, ulažemo u prostore. U dvije i pol godine nešto smo proveli, ali čeka nas još puno posla. Cilj nam je i obnova Pattinaggia, da to bude reprezentativna dvorana, a moramo još puno ulagati u Dom Sportova, a ulažemo i puno u dvoranu na Velom Vrhu, kao i u Gradske bazene, rekao je Zoričić, ocijenivši da treba pronaći još više sredstava za sport.

Sportašima je čestitala i pročelnica za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov, ujedno i bivša sportašica. Izrazila je zadovoljstvo što je sudjelovala u projektu od nulte faze, odnosno početaka osnivanja Zaklade za sport, a sada je već provedena druga podjela ugovora.

Matea Sagadin, upraviteljica Zaklade za sport istaknula je da je Zaklada već dobro prepoznata među sportašima jer se konkretno podržavaju oni projekti koje prijavljuju.

- Svima u Zakladi drago je što smo pomogli subvencionirati sportaše, klubove i trenere kroz opremu, pripreme i sve što im je potrebno da se nastave uspješno baviti sportom, rekla je Sagadin.

Elvis Peršić, predsjednik Zaklade, istaknuo je da je Zaklada ove godine kroz dva ciklusa uložila u sport 77.450 eura. Sredstva je dobilo devet klubova, pet sportaša seniora, trideset mladih perspektivnih sportaša, a novac je dodijeljen i za tri manifestacije i tri školska sportska društva.

- Zaklada radi punom parom, trudimo se, Upravni odbor se sastaje redovito i analiziramo svaku prijavu te nastojimo na raspolaganju biti uvijek i da im pružimo maksimalnu moguću podršku, rekao je Peršić.

Potpora za nove podvige

Kristina Džin, predsjednica kickboxing kluba Planet sport Pula, pojasnila je da su troškovi kluba za njihove sportaše u neolimpijskom sportu mnogo veći nego onima koji su dio olimpijske obitelji.

- Kickboxing je sport koji je ušao u olimpijsku obitelj, ali još uvijek nije uvršten na Igre i zbog toga financiranje nije toliko obilno kao što bi to trebalo biti. Zaklada za sport pomogla nam je da se kadeti i juniori pripreme za odlazak na Europsko prvenstvo gdje smo ostvarili odlične rezultate, rekla je Džin te dodala da su seniori sudjelovali i na Svjetskom prvenstvu s kojeg su se vratili sa zlatom i broncom.

- Još smo ponosniji jer su se nakon tih uspjeha i ponuda koje su uslijedile iz drugih klubova iz bogatijih sredina naši sportaši odlučili ostati članovi našeg kluba i boriti se za našu reprezentaciju. Mislim da je to jedna od najvećih vrednota ove zaklade, rekla je Džin.

Tomislav Butorac, tajnik Veslačkog kluba Istra, izrazio je zadovoljstvo što je Zaklada za sport na velika vrata ušla na sportsku pozornicu grada.

- Pokazuje se da je to nova prilika klubovima i sportašima da zahvaljujući svojim uspjesima dobiju potporu za još bolje rezultate, rekao je Butorac. Istaknuo je da je pred dobitnicima i njihovim klubom jedna vrlo izazovna sezona, a očekuje ih niz priprema i respektabilnih međunarodnih regata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini