PULSKI KAFIĆI SU ZA KATAR SPREMNI

U Old Cityju kažu da imaju šest-sedam ekrana i platno. Kod Šabana ističu da su njihovi gosti - radoholičari, pa ne znaju ako će gledati utakmice u radno vrijeme…

| Autor: Jelena MILOVIĆ
Kod Šabana na Verudi (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Kod Šabana na Verudi (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Puljani će Svjetsko nogometno prvenstvo u Katru moći pratiti i iz mnogih pulskih kafića. Ako je suditi prema lokalima koje smo obišli, naši će sugrađani imati šarolik izbor da svoj dnevni boravak zamijene s jednim od takvih lokala, ako su skloniji svoju nogometnu euforiju podijeliti s ostatkom veselog puka.

Osim što će se utakmice hrvatske reprezentacije moći pratiti na velikom ekranu na Karolini, postoje brojni kvartovski kafići koji već imaju tradiciju praćenja prvenstava i utakmica, ali ova godina je ipak nešto drugačija.

Pulski kafići (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)Fender (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Pulski kafići (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)Champion (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Pulski kafići (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)Bas (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Pulski kafići (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)Bass (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Pulski kafići (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)Kabahia (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Naime, Svjetsko prvenstvo odvija se u nama nezgodnim, zimskim mjesecima, što je problem pogotovo ako se utakmice prate na otvorenom. Neovisno o kojoj se utakmici u narednom periodu radi, neki su se odlučili prilagoditi novonastalim uvjetima. Osim što će se utakmice pratiti uz društvo i piće u omiljenom kafiću, u nekim lokalima gdje postoji veći prostor na terasama, uz osigurane grijalice, moći će se sportski navijati. Ali, to nije pravilo.

Na Verudi je praksa gledanja nogometa po kafićima već uhodana, rekli bismo i tradicija.

"Ako ne bude kiše svakako ćemo gledati, jer u zatvorenom prostoru imamo mjesta možda za petero ljudi. Ali, svakako planiramo, premda mi grijalice nemamo", govori nam Ronald Stojak iz kafića Bas, s jednim "s", da ne bude zabune, dakle onaj u sklopu tržnice Veruda, a ne obližnji Bass s dva "s".

"Termini su neobični, ali mi ćemo imati mogućnost gledanja utakmica. Ovaj termin u 11 sati nam je udaran, a ovo poslijepodne, vidjet ćemo. Treba i ovo probati kad nam je prvenstvo u zimskim mjesecima, nemam s tim problema. Stalni gosti će nam najvjerojatnije biti tu, a svako smo prvenstvo do sada pratili. Jedino nas kiša može zeznuti, a ja sam spreman i TV je spreman. Kad igra repka, ovdje je uvijek bilo super", veli nam naš sugovornik, uz komentar da je važno samo pobijediti.

Preko puta, "kod Šabana", kako je Puležanima poznat naziv lokala koji se u stvari zove Ari, pratit će prvenstvo, kaže nam gazda, ali ih je "ova zima izbedirala".

"Imamo televiziju, male, dvije grijalice, jesu šta jesu, a bit će dobro ako bude ovakvo vrijeme. Samo da ne zahladi. Te utakmice u jutarnjim terminima nam nisu baš po volji, jer mi ovdje imamo prave radoholičare", uz smijeh nam govori on.

I u Bassu s dva "s" potvrđuju da će pratiti Svjetsko prvenstvo, a veliki je ekran već spreman. Ovdje je riječ o zatvorenom prostoru, pa kako je sve u kontroliranim uvjetima, čak i za zimske mjesece, nema razloga sumnjati da će se i tamo utakmice gledati s guštom.

I u Caffe baru Cabahia, preko puta, spremni su s dva ekrana i očekuju dobar posjet. I ovdje je riječ o zatvorenom prostoru, a kao i u Bassu, i tu može stati podosta ljudi.

U gradu, na Danteovom trgu u Old City Baru, i više su nego spremni, kako su nas izvijestili. Tamo će se utakmice pratiti na šest, sedam TV ekrana i na velikom platnu, na samoj terasi. Grijanje je osigurano, uz električne i plinske grijalice.

"Prva utakmica je taman u 11, kad je špica za marendu", vele nam. I ovdje očekuju dobar posjet tijekom cijelog prvenstva.

Na kraju smo posjetili još dva lokala na Monvidalu, a oba poznata kao mjesta gdje su se često pratile utakmice. Prvi od njih je Champion, u kojem su ovog puta ne baš tako sigurni da će pratiti sve utakmice zbog dvokratnog radnog vremena. Međutim, u susjednom Fenderu neizostavno će i ovo prvenstvo pratiti na čak tri televizora i očekuju da će, bez obzira na to što se prvenstvo održava u sezoni grijanja, biti dobro posjećeni, kao što to uvijek i bude, kad su utakmice u pitanju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater