Organizirala gospodarska komora

Učenici Lipe sudjelovali su u sklopu EU projekta KLIK Pula na terenskoj nastavi

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Učenici Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu

Učenici Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu


Učenici Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu sudjelovali su, u sklopu EU projekta KLIK Pula, na terenskoj nastavi, koja je uključivala predavanja poduzetnika o posebnim oblicima turizma i demonstraciju rada na terenu, izvijestili su iz Županijske gospodarske komore, koja je organizirala ovaj oblik nastave.

Alen Begagić iz tvrtke Zigante tartufi budućim je hotelijersko-turističkim tehničarima i komercijalistima predstavio specifičnosti različitih vrsta istarskih tartufa, a u praktičnom dijelu učenici i mentori sudjelovali su u Motovunskoj šumi u lovu na tartufe s profesionalnim tartufarima. Istaknuto je da lov na tartufe, predstavlja turistički proizvod koji najviše posjetitelja privlači izvan turističke sezone. Učenici su na koncu kušali jela spravljena od ove visokovrijedne namirnice, i to istarske fuže s tartufom i sladoled s tartufom.

U Novoj Vasi učenici su posjetili jamu Baredine, a Silvio Legović, vlasnik istoimene tvrtke, predstavio im je svoj poduzetnički put. Naime, od početne ljubavi prema speleologiji Legović je razvio uspješan turistički proizvod koji čine jama Baredine i Traktor story – izložba povijesnih traktora i poljoprivrednih strojeva. Ovakvi sadržaji pridonose tome da područje Općine Tar – Vabriga svake godine privlači sve više posjetitelja, istaknula je direktorica tamošnje Turističke zajednice Sanja Žužić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum