HARMONIKAŠICA IZ BUZETA

14-GODIŠNJA VANESSA JAKAC U FINALU SUPERTALENTA Uspjelo im je - veseloj Vanessi i harmonici Juliani


Uspjelo joj je! Harmonikašica Vanessa Jakac, 14-godišnjakinja iz Buzeta nastupit će u finalnoj emisiji Supertalenta, popularnog televizijskog formata Nove TV. Direktno je u nedjeljnoj polufinalnoj emisiji u finale prošla pjevačica Adna Šestić, a žiri je morao birati između sedmogodišnjeg Nike Žihera i Vanesse.

Brojni čestitari

- Prolazak u finale nisam očekivala. Jako sam se iznenadila kada su mi izgovorili ime, izjavila je Vanessa. Bio je to doista emotivan trenutak u kojem je ona i zaplakala jer sav joj se trud isplatio. Iz Zagreba se vratila u ponedjeljak oko 4 sata no od uzbuđenja nije mogla spavati, a odmah ujutro počeli su zvoniti telefoni i pohoditi je brojni čestitari. Iako se dojmovi još nisu slegnuli nije propustila zahvaliti se produkciji koja joj je osigurala mentora, koreografa, frizera, šminkera, čestitati svim drugim polufinalistima i zahvaliti se svima koji je podržavaju.

Na svojoj Rutar harmonici koju od milja zove Juliana zasvirala je u veseloj koreografiji pratećih plesača i ponovo osvojila srca publike i žirija. Nastupila je u slovenskoj narodnoj nošnji, tema je bio cirkus, a izvela je polke, jednu od njih pod nazivom ''Frajtonarca je prava stvar'' skladatelja Boštjana Konečnika. U studiju je imala zdušnu podršku obitelji kao i brojnih navijača "opremljenih" majicama i transparentima, sve odreda članovima Folklorne skupine "Buzetski biseri", sekcije unutar Bošnjačke nacionalne zajednice Buzet, kojima Vanessa vodi zbor i s njima često nastupa. Svi su iz Buzeta došli u Zagreb da je podrže.

Sjajan scenski nastup

- Vanessa, zaista si pozitivno neću reći "luda", ali bi se tako moglo opisati. Nisam nikad vidio da netko svira harmoniku i uz to izvodi toliko pokreta, rekao je komentirajući njen nastup Davor Bilman. Sjajan scenski nastup pohvalila je i Maja Šuput. Poručila joj je da je strahovito vesela, da širi pozitivnu vibru, da je "jedna prava dušica" koja treba biti u Supertalentu te joj prognozirala da će brojni glasači biti na njenoj strani. Pohvalio ju je i njen veliki obožavatelj Janko Popović Volarić.

- Mislim da je tebi harmonika samo jedan kanal za plementaciju tvog stvarnog supertalenta koji je u današnjem društvu gotovo pa raritetna vrsta. Tvoj supertalent je radost življenja i postojanja, poručila je Martina Tomčić.

Mlada Buzećanka sada se sprema za nastup u finalnoj emisiji, a to joj ne bi trebalo biti nimalo teško jer već se pola života bavi glazbom, nastupala je na brojnim manifestacijama tradicijske glazbe i raznim drugim manifestacijama u zemlji i inozemstvu, zna svirati više instrumenta, četiri vrste harmonike, klavir i flautu, kao i pjevati na pet jezika: hrvatskom, talijanskom, slovenskom, engleskom i njemačkom. Probe će uvrstiti u svoj doista ispunjen raspored koji se sada odvija na relaciji Buzet - Rijeka - Zagreb. Ove je jeseni sjela u srednjoškolske klupe i učenica je prvog razreda riječke glazbene škole "Ivan Matetić Ronjgov", smjer glazbenik harmonikaš.

Uskoro u Lisinskom

Predstoji joj ubrzo nastup u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

- Kontaktirali su me preko facebooka rekli da su oduševljeni mojom izvedbom pjesme "Volim Jožeka", da je Zagorje poludjelo za tom pjesmom i pozvali me da nastupim 25. studenog na koncertu u organizaciji Radija Kaj- Zagorci Zagrebu", povjerila nam je Vanessa, mlada Buzećanka za koju je izgleda - samo nebo granica. (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater