Đir po tržnici

Kilogram češnjaka 50 kuna


Da malo promijenimo lokaciju jučer ujutro za vas smo obišli tržnicu na Verudi. U jutarnje doba tamo se uvijek može naći mnoštvo dobro raspoloženih ljudi, kako kupaca, tako prodavača i ugostitelja. Stoga, ako nemate ideju što bi danas kuhali, tamo ćete je zasigurno pronaći. Jer za našeg boravka nismo niti trebali pitati što bi mogli kuhati. Svatko ima neki svoj recept, neku svoju namirnicu. Hoćeš juhu, hoćeš varivo, pa ima čak i za kolače. Samo biraj!

A u bogatoj ponudi voća i povrća tu se mogu pronaći različiti plodovi po različitim cijenama. Tako je primjerice prvo mjesto za najveću cijenu po kilogramu zauzeo češnjak s cijenom od 50 kuna. Nakon njega su fažolete koje se mogu pronaći u nekoliko različitih vrsta pa im se i cijena tako kreće različito u rasponu od 20 do 24 kune za kilogram. Zelenu salatu možete na Verudi kupiti po cijeni od 18 kuna, dok blitvu možete pronaći po cijenama od 16 do 18 kuna. Pomidori variraju između 12 i 16 kuna, ovisno o vrsti koju volite, a po cijeni od 14 kuna pronaći ćete krastavce i tikvice. Ako vam se jedu kukuruz ili pak paprika za njih ćete izdvojiti 12 kuna za kilogram, a isto toliko platit ćete i kilogram ljubičaste kapule.

Nešto jeftiniji je luk koji stoji 10 kuna, koliko će vas koštati i malancani. Ljubitelji kupusa za njega će izdvojiti 8 kuna po kilogramu, dok će oni koji su više za krumpir platiti između 4 i 6 kuna po kilogramu, ovisno o vrsti krumpira koju odaberu.

Najjeftinija je rokula po cijeni od 5 kuna za kilogram. Osim povrća tu je i voće čije su cijene isto tako razne. Ljubitelji limunade limune će platiti po cijeni od 25 kuna za kilogram, dok za 20 kuna po kilogramu momžete birati hoćete li kruške, breskve ili žižule.

Nešto manje košta grožđe čija je cijena pala naspram prethodnih dana te sad cijene variraju između 16 i 18 kuna. Naranče su također po 16 kuna, a isto toliko koštaju jabuke, iako ih možete naći i po 12 kuna koliko ćete platiti i mandarine. Šljive su također 12 kuna, no ima i onih po 14 kuna za kilogram. Najjeftinije na tržnici su banane koje smo pronašli po cijeni od svega 6 kuna za kilogram.

Eto kao što se može vidjeti, neke cijene su pale, neke porasle. Ponuda je nešto slabija u odnosu na zelenu tržnicu u centru grada, no svakako se može pronaći puno povrća i voća po dobrim cijenama koje, iako možda nešto više od cijena u trgovačkim centrima, ovdje ipak nose oznaku "domaće"! (Andrea LONČARIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini