Kraljica Hrvatske

Ema Gračan ima velike planove: 'Voljela bih biti anđelica Victoria's Secreta'


Kraljica Hrvatske 2018. je Ema Gračan, 18-godišnjakinja iz Lovrana, maturantica Opće talijanske gimnazije u Rijeci koja je prije ove titule ponijela i titulu Kraljice Jadrana.

–Jako sam sretna zbog svega! Mogla bih biti skromna i reći da nisam očekivala pobjedu, ali mislim da su sve cure koje su se prijavile na izbor na neki način očekivale pobjedu i htjele pobijediti. Mislim da mi je ovo novo iskustvo koje će mi donijeti samo pozitivne nove stvari u životu i jako sam sretna zbog toga, otkrila nam je Ema dan nakon izbora održanog u rovinjskom hotelu Lone.

Pred novopečenom Kraljicom Hrvatske sad je i svjetski izbor, no do njega još ima vremena.

– Svjetsko natjecanje je 2020. godine tako da ću imati dovoljno vremena pripremiti se za to. Još ne znam gdje će se održati svjetski izbor. S pripremama za hrvatski izbor smo započeli još krajem rujna i bilo je super. Sprijateljila sam se sa svim curama i imam samo super iskustva s priprema i izbora. Drugim djevojkama koje razmišljaju o prijavljivanju na izbor rekla bih da to učine ako žele jer to donosi nova iskustva i ne mogu pogriješiti, dodala je.

Simpatična srednjoškolka govori engleski, francuski, talijanski i španjolski jezik i želja joj je upisati studij stomatologije. Završila je osnovnu glazbenu školu, smjer klavir, u slobodno vrijeme igra odbojku, a bitno je istaknuti i da se već neko vrijeme uspješno bavi modelingom.

– Nastavit ću se baviti modelingom i nastavit ću se brinuti o svome tijelu i izgledu. Modelingom sam se počela baviti jako mlada, s 14, 15 godina i nastavit ću s tim, naravno, ovo će mi donijeti još puno takvih angažmana. Mislim da mi je najveći uzor u modelingu Gigi Gadid ili Kendall Jenner i voljela bih biti anđelica Victoria's Secreta, otkrila nam je.

Zanimljivost je kako je upravo Emina mama Daniela, danas redovita profesorica na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, proglašena Kraljicom svijeta 1990. godine te je do danas ostala jedina Hrvatica koja je pobijedila na svjetskom izboru.
– Mama mi je uoči izbora rekla samo da budem svoja jer je to najbitnije. I ona, i tata i sestre, svi su jako sretni, a s ekipom iz škole se još nisam stigla čuti, dodala je Ema.

Na Emin su uspjeh posebno ponosni njezini najbliži: mama Daniela, tata Nenad, poznati nogometni trener i aktualni izbornik Hrvatske U-21 reprezentacije, te sestre Laura i Alma.

– Ema čvrsto stoji na zemlji, vrijedna je i upravo zato je podržavamo i suprug, i ja i cijela obitelj jer znamo da ovo neće utjecati ni na njenu školu ni na njezin život, što su joj svakako prioriteti. Što se tiče savjeta uoči izbora, rekla sam joj da se on razlikuje od onog što je do sada učila, a to je kako se nose modeli na modnim pistama. Rekla sam joj da na izboru Kraljice Hrvatske mora predstaviti sebe, da mora biti zdrava i mlada djevojka i da to i bude, otkrila nam je jučer Daniela Gračan.(Ivana KOCIJAN)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater