drugoligaši

Završen postupak licenciranja klubova HNS-a: Jadran i Uljanik čekaju žalbe

| Autor: Boris VIDULIN
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


HNS kao davatelj licenci u prvom stupnju, završio je postupak licenciranja klubova za sljedeću natjecateljsku sezonu. Zahtjev za izdavanje licenci u Istarskoj županiji podnijela je Istra 1961, Jadran i Uljanik.

Pulski prvoligaš dobio je UEFA licencu i licencu za HNL dok su Jadran i Uljanik tražili licencnu za igranje u SuperSport Drugoj ligi, no odbijeni su. Ipak, u oba istarska kluba vjeruju da će u žalbenom postupku ishodovati dozvolu za igranje u trećem rangu hrvatskog nogometa.

- Nismo dobili licencu u prvom stupnju, ali mogu reći da smo to i očekivali. Bili smo svjesni da određene birokratske stvari ne stignemo odraditi. Poslali smo sve što smo od raznih tvrtki i institucija dobili, ali je par dokumenata nedostajalo. Ne našom krivnjom. Već u ponedjeljak je i to zgotovljeno te sada iznosimo preostale činjenice i dokaze. Uljanik će imati licencu za viši rang, odnosno za kvalifikacije za SuperSport Drugu ligu - kratak i odrješit je bio predsjednik Uljanika Toni Draguzet.

Slična situacija je i u Poreču.

- Nedostajale su nam neke sitnice, kao primjerice sanitarni pregled na našem pomoćnom terenu u Kampu NK Jadran Poreč, što smo već odradili. Nepravilnost je bila i u završnom računu za prošlu godinu u kojoj jedna stavka mora biti nula i budući financijski prihodi i rashodi za tri godine kojeg u jednom dijelu treba korigirati, a to će odraditi naše knjigovodstvo. Dakle sitnice, koje se daju bez problema napraviti, nakon čega ćemo dobiti licencu - rekao je tajnik Jadrana Aleksandar Nerlović.

Rok za podnošenje žalbe ističe 5. svibnja, a Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a će konačnu odluku donijeti do 27. svibnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater