ISTRA 1961

Valinčić: Posve zasluženo smo stigli do tri boda na Opus Areni

| Autor: Ivica CEROVAC
(Snimio Davor Javorović/Pixsell)

(Snimio Davor Javorović/Pixsell)


Nakon što su se nogometaši Istre 1961 u nedjelju u "sitne sate" vratili iz Osijeka sa slatkim teretom od tri boda koje iz grada na Dravi nisu donijeli u Pulu više od deset godina, Paolo Tramezzani svojim je pulenima udijelio zasluženi odmor i novi sastanak zakazao u Balama jučer, točno u 15 sati. Dovoljno je to bilo vremena da se malo slegnu utisci i rezimira predstava koju su "zeleno-žuti" pružili na najljepšem hrvatskom stadionu.

- Odigrali smo dobru utakmicu, pogotovo nakon crvenog kartona pokazanog domaćem igraču. Bili smo mirni na lopti, iskontrolirali smo njihove pokušaje kontre i na kraju zasluženo pobijedili - rekao je mladi hrvatski reprezentativac Moris Valinčić.

- Igrali smo dobro preko bokova i složili nekoliko lijepih akcija iz kojih smo mogli trećim pogotkom potvrditi pobjedu. Onda bi se uspjeli malo i opustiti, dok nam ovako to nije bilo dozvoljeno, no odradili smo u završnici jako dobru obranu i sačuvali stečenu prednost. Nakon što je domaći trener uveo svježe igrače da donesu novu energiju i s njima pokuša stići do boda, malo smo povukli, ali najbitnije je da smo donijeli tri boda u Pulu.

Realno, nisu nas previše ugrozili i stvorili su nam tek dvije šanse u zadnjih pet minuta, koje su ujedno bile i jedine njihove prilike na cijeloj utakmici. Jednom je Majkić obranio, a drugi put je lopta otišla pokraj gola i to je bilo to.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater