nogomet

Porečki nogometaši u Karlovcu osvojili vrlo vrijedan bod u borbi za ostanak u Drugoj ligi

| Autor: Boris Vidulin
(Arhiva Glas Istre)

(Arhiva Glas Istre)


Susret 24. kola Druge NL: Karlovac 1919 - Jadran 2:2 (0:0). Stadion: Branko Čavlović-Ćavlek. Gledatelja 250. Sudac: Matteo Bednjanec (Slavonski Brod). Pomoćnici: Šormoz (Bobota), Mik (Lipik). Strijelci: 1:0 Kurečki (48’), 1:1 Lepinjica (55’), 2:1 Krstanović (68’), 2:2 Kamga (71’). Žuti kartoni: Stošić, Kamga, Mendiković, Lepinjica (Jadran).

KARLOVAC 1919: Marković, Barać, Stepinac, Ribar (od 85. Utrobičić), Paracki, Zavalić, Budimir (od 59. Krstanović), Kurečki (od 69. Stanić), Matiazh, Viduka (od 69. Bunoza), Tankosić (od 85. Kopljar).

JADRAN: Bulat, Al Tharwan, Saleh (od 82. Glavan), Mendiković, Gavrić, Lepinjica, Kamga (od 90. Šverko), Bernobić, Stošić, Radman, Ivetić (od 90. Rosić).

Veliki, ogroman bod osvojili su nogometaši Jadrana u Karlovcu odigravši 2:2 protiv favoriziranog domaćina. Dva puta su gubili, dva puta se vraćali i u konačnici sasvim zasluženo izbjegli poraz. Iako dobrano prorijeđeni ozljedama, uspjeli su odoljeti napadima domaćina u prvom dijelu kada su se uglavnom branili, a onda su u nastavku susreta proradili i u onom napadačkom smislu. Po prvi put je u početnoj postavi bio Landry Kamga, Tomislav Glavan je završio na klupi, a treneru se zahvalio s asistencijom i pogotkom čime je pokazao dobar potencijal ukoliko dobije više minuta u igri.

Prvi je dio bio za zaborav, igralo se aktivno i brzo, Jadran se nije branio, ali nije ni napravio ništa u napadu. Domaćin je prijetio preko Matiazha i Viduke, a Kurečki je dva puta imao odličnu priliku glavom, jednom je pogodio i vratnicu.

U nastavku se krenulo još jače i brže i vrlo brzo je Karlovac poveo nakon jednog ubačaja i pogotka Kurečkog. Jadran se vratio nakon sedam minuta, Kamga je idealno asistirao prema Lepinjici koji je izašao sam pred vratara i pogodio za 1:1. Nažalost i drugi igrač koji je ušao s klupe bio je koban za goste. Iskusni Krstanović nije propustio da glavom jedan odbijanac pospremi u mrežu. No, gosti se nisu predavali, krenuli su po još jedan pogodak, a on je stigao nakon ubačaja Stošića. Vratar Marković je odbio loptu, ali pravo na nogu Kamge koji ju je proslijedio u gol. Do kraja se Jadran uspio obraniti, a da je bilo samo malo više sreće, mogao je i do sva tri boda. Glavan je u prvoj minuti sudačke nadoknade pucao, lopta je udarila u gredu, odbila se vrataru u leđa i završila iznad gola pa je ostalo 2:2

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini