Porečani proradili u nastavku

Jadran uz dosta muke na Velom Joži svladao Vinodol (3:1)

| Autor: B. VIDULIN
POKRENUO POREČANE - David Dujanić (M. MIJOŠEK)

POKRENUO POREČANE - David Dujanić (M. MIJOŠEK)


Stadion SRC Veli Jože. Gledatelja: 100. Sudac: Mihael Milin (Dugo Selo) 6. Pomoćnici : Geller (Sv. Ivan Zelina) i Šarić (Dugo Selo). Strijelci: 0:1 Begić (45), 1:1 Dujanić (50) 2:1 Užila (76), 3:1 Sumić (77-11m). Žuti kartoni: Vlizlo, Tikas, Mofardin, Radman (Jadran), Buljat, Tonković, Hasičić, Dolovčaak (Vinodol).

JADRAN: Pavlić -, Ilić 6,5, Mofardin 6,5, Užila 7, Vlizlo 6,5 (od 70. Šegon 6,5), Sumić 6,5, Tikas 7, Dujanić 7 (od 51. Tomić -), Blagoev 6 (od 46. Miljanić 6), Videkić 6,5 Radman 6,5.

VINDOL: Godinić 6, Ban 6, Lenac 6, Tarle 6,5 (od 79. Tomić -), Petrović 5,5, Buljat 6, Tonković 5,5, Dolovček 6 (od 66. Smolčić 5,5), Begić 6, Petrinović 6, Hasačić 5,5.

Nakon četiri utakmice Jadran je konačno osjetio slast pobjede koja je teško izborena, ali u potpunosti zaslužena. Nakon prvog djela bili su u rezultatskom minusu iz jedine prilike koju su gosti iskoristili, ali su se znalački vratili i potvrdili kvalitetu više u odnosu na protivnika. Vinodol je ratnička momčad, koja igra na silu i čuvanje rezultata, a u napadu ako se nešto dogodi onda je to premija. A upravo se to i dogodilo na isteku poluvremena kada je Ban centrirao na drugu vratnicu gdje s pet metara Begić puca, vratar brani, ali je lopta ipak ušla u mrežu.

Odlično otvaranje nastavka bio je poticaj za domaće nogometaše, koji su na krilima ranog pogotka uspjeli u potpunosti preokrenuti rezultat. Sve je počelo malom minijaturom Dujanića, koji se na malom prostoru oslobodio svih igrača oko sebe i s petnaestak metara iz mjesta pogodio suprotni gornji kut za poravnanje rezultata. Tom se prilikom i ozlijedio pa je morao napustiti teren. Potvrda bolje igre došla je 76. minuti preciznim prizemnim udarcem Užile s dvadesetak metara, a konačni rezultat djelo je Sumića iz kaznenog udarca nakon što je Ban igrao rukom ispred svog gola. Rezultat je mogao biti i više da su Porečani bili ponešto mirniji u samoj završnici, a na drugoj strani osim pogotka, gosti su ostali bez udarca u okvir gola. Pred sam kraj mogli su samo smanjit rezultat, ali je Petrović sa dva metra prebacio potpun prazan gol.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini