Poznat raspored nove prvoligaške sezone

Puljani startaju gostovanjem u Splitu protiv Torcide

| Autor: Ivica Cerovac
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Poznat je raspored nove sezone SuperSport HMNL-a, najjačeg razreda hrvatskog futsala. Prvenstvo će krenuti 22. rujna, a Stanoinvest Futsal Puli prvo kolo donosi gostovanje kod splitske Torcide. U drugom kolu u Dom sportova »Mate Parlov« stiže dubrovački Square, u trećem Puljani gostuju kod Osijeka, u četvrtom im stiže Vrgorac, u petom odlaze zagrebačkoj Uspinjači, u šestom dočekuju makarsko Novo vrijeme, a u sedmom idu na noge šibenskoj Crnici.

Po naslov

Šećer« stiže na kraju, jer će u dva posljednja kola pulski prvoligaš odmjeriti snagu s finalistima doigravanja za prvaka Hrvatske i sudionicima sljedećeg izdanja Lige prvaka Olmissumom i Futsal Dinamom. U osmom kolu slijedi im gostovanje u Omišu, dok će u devetom ugostiti Zagrepčane, aktualne prvake Hrvatske.

- Mi smo poznati po tome da se, kao po pravilu, znamo malo opustiti krajem studenog i početkom prosinca. Ovaj put prostora za to definitivno neće biti, jer ćemo u tom periodu igrati protiv dvije ozbiljne momčadi i želimo li iz tih utakmica izvući neke bodove, morat ćemo na njima biti maksimalno fokusirani, svjestan je Belmin Hasanbašić, igrač Stanoinvest Futsal Pule.

- Ždrijeb nam s te strane baš i nije išao na ruku, jer ako pogledamo dvije posljednje godine u kojima se borba za bolje startne pozicije pred doigravanje vodila praktički do posljednjeg kola regularnog dijela sezone, sigurno bi nam više odgovaralo da u tim završnim utakmicama za protivnika imamo neke malo manje kvalitetnije momčadi. S druge strane, u prilog će nam ići činjenica što ćemo na proljeće imati jednu domaću utakmicu više. Ne krijemo kako nam puno znači domaći teren i igranje pred našim vjernim navijačima, ali isto tako ne skrivamo ambicije i ne bježimo od toga da ćemo u narednoj sezoni pretendirati na naslov prvaka. Želimo li ga u konačnici i osvojiti, trebat će nam biti potpuno nebitno gdje će se utakmica igrati. U svaku ćemo trebati ući sa željom da na njoj stignemo do tri boda i cijela će se momčad morati postaviti kao da svaku utakmicu igramo na domaćem parketu.

Lakši ulazak

Za razliku od zahtjevnih dvoboja koji Puljane očekuju u dva posljednja kola, onaj u prvom se čini puno lakšim jer je Torcida u prošloj sezoni osvojila deveto mjesto u prvenstvu i prvoligaški status uspjela sačuvati tek u doigravanju s tri drugoligaška prvaka.

- Na papiru nam splitska utakmica može izgledati kao lakši ulazak u prvenstvo, ali u stvarnosti to baš i neće biti tako. Torcida je prava domaćinska momčad, prepuna iskusnih igrača koja će u svojoj dvorani sigurno tražiti priliku da stigne do bodova, ne samo protiv nas, nego i protiv svih ostalih momčadi koje će joj doći u goste, i u prvom kolu nas neće čekati nimalo lagan posao, smatra Hasanbašić, koji se nakon proljetne polusezone odrađene u redovima drugoligaša Rijeke, vratio u matični klub.

- Svaki čovjek u životu uvijek teži nečem boljem, ali tek kad se ode negdje, shvati se koliko mu je tamo gdje je prije bio zapravo bilo dobro. Svugdje je lijepo, ali kod kuće je ipak najljepše i srce me je jednostavno vuklo nazad. Ovdje sam doma, ovdje je cijela moja ekipa, Pula je moj grad i vratio sam se u moj klub za koji ću u svakom trenutku provedenom u igri dati sve od sebe. Srce je prevagnulo na ovu stranu i sretan sam što sam se vratio.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater