PROLJETNA PROMJENA

Osvježite svoj izgled jednom od ovih frizura

| Autor: Helena HOIĆ
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Dolaskom proljeća, mnogi od nas osjećaju potrebu za promjenom, a jedna od najčešćih promjena je frizura. Ovog proljeća, šiške su jedan od najpopularnijih trendova među frizurama, a raznolikost stilova čini ih prikladnima za svakoga. Bilo da se radi o mini šiškama, zavjesama ili drugim oblicima, šiške će ove sezone biti posvuda.

Tanke šiške

Popularizacija Y2K mode i estetike nastavlja se, pa ne čudi što su frizure iz ranih 2000-ih ponovno popularne. Jedan od stilova koji trenutno dominira među poznatim ličnostima poput Nine Dobrev i Phoebe Tonkin su tanke šiške.

Ove šiške lagano padaju preko lica, suptilno otkrivajući čelo. Njihova najveća prednost je jednostavnost održavanja – lako ih je pustiti da izrastu ako se odlučite za promjenu stila.

Tanke šiške su idealne za omekšavanje izraženih i uglatih lica. Prikladne su za gotovo svaku teksturu kose, ali je važno napomenuti da se vrlo tanke šiške mogu brzo zamastiti. Kako biste to spriječili, nanesite suhi šampon odmah nakon pranja.

Zavjesa šiške

Zavjesa šiške su popularan izbor jer su relativno duge i lako rastu, a pristaju gotovo svakom obliku lica. Ovisno o tome gdje padaju vrhovi, mogu naglasiti različite dijelove lica. Šiške koje se protežu do kutova usana privlače pažnju na usne, dok one do vrha nosa ističu jagodice. Šiške iznad očiju, kao kod Dakote Johnson, stavljaju fokus na oči.

Ove šiške najbolje izgledaju na normalnoj do punoj kosi s blagom valovitošću. Ako je kosa previše ravna ili tanka, možda neće imati potrebnu punoću.

Klasične šiške s modernom teksturom

Klasične šiške dobile su novi izgled za 2024. Umjesto oštrih i strogo definiranih rubova, ove šiške imaju više teksture i slojeva. Pokrivaju cijelo čelo, ali su mekše i prilagođene obliku lica. Kosa može biti malo duža na krajevima, a sredina se redovito fenira za opušteniji izgled.

Duge šiške u slojevima

Za one koji nisu spremni na potpuno kratke šiške, duge šiške u slojevima su idealna opcija. Ove šiške uokviruju lice i daju mu dimenziju, ali su dovoljno duge da ne smetaju i ne zahtijevaju puno održavanja. Savršene su za proljetnu promjenu bez velikih rizika.

Mikro bob i šiške

Bob frizura dolazi u novoj, zanimljivoj verziji s mikro šiškama. Ova frizura je namijenjena najhrabrijim djevojkama. Mikro bob je kraći od klasičnog boba, seže do brade, a šiške su jednako tako mikro. Ove malene šiške pristaju svim vrstama kose, od ravne do valovite, i odlične su za žene koje vole igrati se s teksturama i alatima za stiliziranje.

Ove proljetne frizure donose osvježenje i dimenziju svakom licu. Bez obzira na oblik lica ili teksturu kose, sigurno ćete pronaći šiške koje će vam pristajati i osvježiti vaš izgled za novu sezonu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini