BROJNI PROJEKTI PULSKOG GLUMCA

RADE RADOLOVIĆ Od glume u popularnoj sapunici do uloga u predstavama za djecu: ISKUSTVO U TV-SERIJI BILO MI JE VRLO ZANIMLJIVO I KORISNO

Rade Radolović (Saša MILJEVIĆ)

Rade Radolović (Saša MILJEVIĆ)


Vodim i radionice za studente i odrasle osobe koje koristeći glumačke vježbe i tehnike pomažu ljudima razne životne dobi i raznih profesija prilikom treme, odnosno straha od javnog nastupa, mucanja, problema s glasom i govorom te doprinose boljoj interakciji s drugima. Drago mi je vidjeti i čuti da su im takve radionice pomogle privatno i profesionalno. To mi je za sada najljepše iskustvo

Pulski glumac Rade Radolović u posljednje je vrijeme uspješniji nego ikada. Od uloge u tv-seriji RTL-a "Pogrešan čovjek" do nekoliko kazališnih uloga koje igra gotovo pa istovremeno, angažmani ovog mladog Puljanina su sve brojniji. Bio je to povod za kratki razgovor s njime o njegovim uspjesima te o daljnjim planovima u karijeri.

- Široj publici sada ste poznati po ulozi Livia u seriji "Pogrešan čovjek", čija je autorica Jelena Veljača. Kako je došlo da angažmana u ovoj seriji - sapunici koju svake večeri prate tisuće gledatelja?

- Kada sam čuo da će se serija snimati, javio sam se na audiciju. Pripremio sam jednu scenu iz serije te mi je par dana nakon audicije javljeno da sam dobio ulogu. Kako me Jelena Veljača prije nije imala prilike gledati, zahvalan sam na ukazanom povjerenju.

- Kakav je ritam glumljenja u sapunici, budući da se snima veći broj epizoda u kratkom vremenu?

- Ritam snimanja takvog projekta dosta je dinamičan i zahtjevan. Mnogi u studio ulaze vrlo rano ujutro i ne izlaze do kasno navečer, kada ih kući čeka priprema materijala za novi dan.

- Vaš lik je po mnogočemu tajanstven. Je li je zanimljivo glumiti u takvoj seriji?

- Ovo mi je prvi ovakav projekt i jako mi je zanimljivo i izazovno. Puno sam toga naučio, stekao korisna iskustva i upoznao divne ljude.

- Glumite i u komediji "Furbaćona" u pulskom INK-u, u predstavi "20.000 milja pod morem" u Dječjem kazalištu Dubrava, s kojom ste nedavno gostovali i u Puli, a za koju ste dobili sjajne kritike, potom u predstavi "Kikijev cirkus" zagrebačke Tvornice Lutaka te u predstavi "Djevojačka večer" u INK-u. Kako uspijevate uskladiti sve te obveze, od igranja u predstavama za djecu koje zahtijevaju stalnu pripremu i dobro raspoloženje, pa sve do komedija, za koje trebate uvijek biti u formi?

- Na sreću, trenutno nemam problema s usklađivanjem obaveza. Zabavno mi je kako se stvari odvijaju i zahvalan sam na tome. Uz predstave i snimanje sinkroniziram i crtiće u jednom zagrebačkom studiju. Malo dobre pripreme, organizacije, fleksibilnosti - i sve se posloži.

- Preferirate li kazališni rad ili pak glumu u sapunicama?

- Volim glumu i sve gdje se s njom nađem. Vodim i radionice za studente i odrasle osobe koje koristeći glumačke vježbe i tehnike pomažu ljudima razne životne dobi i raznih profesija prilikom treme, odnosno straha od javnog nastupa, mucanja, problema s glasom i govorom te doprinose boljoj interakciji s drugima. Drago mi je vidjeti i čuti da su im takve radionice pomogle privatno i profesionalno. To mi je za sada najljepše iskustvo.

- Planovi za budućnost?

- Jako volim Pulu i INK. Pulsko kazalište me stipendiralo tijekom studija. Volio bih jednog dana moći živjeti i raditi u svome gradu, a do tada... Slobodno bordižati pa gdje se odvedem ili gdje me odvede. (Vanesa BEGIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini