ZDRAVKO ČOLIĆ NASTUPIO U PULI

FOTO / VIDEO / TISUĆE OBOŽAVATELJA PJEVALO S NJIM: Veliki romantik sačuvana glasa i silne energije



Među tisućama vjernih obožavateljica svih generacija bila je, do nas, i danas sredovječna žena kojoj se sredinom 80-ih, tada curici od devet godina, Čola spustio u prvi red na koncertu u pulskom Domu mladosti i darovao karanfil * I ovaj je pulski koncert pokazao da Čolićeva zvijezda ne gubi na sjaju
 
Očekivano za velikog romantika i šarmera koji i u svojoj 68. godini puca od prirodne energije i nenarušena, i dalje moćna glasa, sinoć su u punoj pulskoj Areni pjevačku legendu Zdravka Čolića dočekale vjerne obožavateljice svih generacija, među njima, u našoj blizini, i jedna danas sredovječna žena kojoj se sredinom 80-ih, tada curici od devet godina, Čola spustio u prvi red na koncertu u pulskom Domu mladosti i darovao karanfil.
 
Otpjevavši u bisu zajedno s publikom ponajljepšu ljubavnu pjesmu "Ti si mi u krvi", koju su prije tri i pol desetljeća napisali skladateljska legenda Kornelije Kovač i njegova supruga Spomenka, svevremenski Čola zaključio je ispred desetak tisuća posjetitelja iz cijele regije svoj četvrti poslijeratni koncert u punoj pulskoj Areni. Pratio ga je sastav iznimnih glazbenika (posebno treba istaknuti prateće vokale), a na pozornici je bio i njegov producent, gitarist Nikša Bratoš s kojim je Čolić sinoć u akustičnom tandemu otpjevao klasik "Loše vino", za koji je tekst napisao Arsen Dedić, a muziku Goran Bregović.
 
Kao što je pola sata iza ponoći, u finalu trosatnog koncerta ispraćen ovacijama (u bisu je izveo još dvije balade - "Zvao sam je Emili" i "Kao moja mati"), tako je Čolić, s puno emocije, i dočekan na početku koncertne večeri. Šest godina nakon posljednjeg nastupa u Areni, vječni mladić otvorio je koncert velikim hitom "Produži dalje" uz zborsko pjevanje razdragane publike. Uslijedile su "Mjerkam te mjerkam", "Kad pogledaš me preko ramena", posegnuo je zatim za još jednim hitom "Čija je ono zvijezda", da bi uvodni dio koncerta zaključio pjesmama koji odolijevaju vremenu  - "Živiš u oblacima, mala", "Jedna zima sa Kristinom" te "Pisat ću joj pisma duga", za čije se izvedbe najviše čuo stih: "Poslat ću joj slike svoje, gdje se vide Istra, Pula".
 
Od laganih skladbi u kojima se ocrtava Čolićeva emocija i karakter, poput "Stanice Podlugovi" do onih brzih i energičnih poput "Pusti, pusti modu", "Glavo luda" i "Pjevam danju, pjevam noću", repertoar je bio svojevrsni presjek 50 godina duge i bogate glazbene karijere.
 
Nakon tri poslijeratna koncerta u amfiteatru 2002. (taj prvi uz prolom oblaka), 2008. i 2012. godine, ovaj se put na repertoaru našlo i nekoliko pjesama s novog albuma "Ono malo sreće", zajedničkog regionalnog izdanja Croatia Recordsa i PGP RTS-a, poput "Tebe čuvam za kraj", "Ničeg nije bilo između nas", "Šljive su rodile" i "Mala" (nazive pjesama koje nismo znali ko iz topa nam je servirala obožavateljica Maja). Činjenica da je tekstove novih pjesama znao napamet dobar dio prednjeg natisnutog ženskog gledališta, govori da Čolićev recentni rad ima razinu. Na dobar prijem naišla je i "Noć mi te duguje" s albuma Okano" iz 2000. godine. Bilo je na pozornici i plesača, no neke su koreografije bile na granici kiča.
 
Publika je, ipak, sinoć najviše uživala u njegovim starijim, gore navedenim hitovima, a koje je na pet ključnih albuma između 1975. i 1983. godine za zagrebački Jugoton snimila tada najveća jugoslavenska pop zvijezda. Na sceni punih pet desetljeća, ovaj rođeni Sarajlija (30. svibnja 1951.) snimio je u svojoj karijeri preko 300 pjesama; s njim su uvijek surađivali priznati autori - 70-ih su to bili Goran Bregović, Arsen Dedić, Kornelije Kovač, Kemal Monteno, a sada na novom albumu Bajaga i Gibonni, koji je za Čolu napisao tekst za "Kuću puna naroda". Čolićeva zvijezda ne gubi na sjaju.(Zoran ANGELESKI )

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of