KONCERT

Prog rock titani vraćaju se u Hrvatsku: DREAM THEATER IDUĆEG SVIBNJA U ZAGREBU

| Autor: Mladen RADIĆ
Dream Theater (Rayon Richards)

Dream Theater (Rayon Richards)


Prog rock titani Dream Theater vraćaju se u Zagreb u sklopu velike Top Of The World turneje, u petak 27. svibnja 2022. u Malu dvoranu Doma sportova.

Po mnogima je riječ o pionirima progresivnog metala: Dream Theater spada među veliku trojku bendova koji su zaslužni za razvoj i popularizaciju žanra. Pravi virtuozi poznati su po sjajnim instrumentalizacijama i nezaboravnim live nastupima. U više od 30 godina karijere, bend ima 15 milijuna prodanih albuma i dvije Grammy nominacije. Njihov "Images & Words" Rolling Stone je uvrstio na popis 100 najboljih metal albuma svih vremena. Čitatelji su izglasali "Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory" kao najbolji prog rock album svih vremena, a časopis Classic Rock ga je uvrstio među najbolje konceptualne albume.

Dream Theater su najavili studijski album "A View From The Top Of The World" koji će biti objavljen za 22. listopada, a izlazak prati velika svjetska turneja. Novi album će sadržavati sedam pjesama, a producirao ga je gitarist i osnivač benda John Petrucci.

Velika turneja Top Of The World bend ove godine vodi po SAD-u, a iduće proljeće rezervirano je za stari kontinent. Zagreb će tako u Domu sportova ugostiti legende progresivne rock glazbe, koji na turneju kreću sa svojom kompletnom produkcijom koja uključuje ozvučenje, rasvjetu i video zidove, pa će fanovi imati priliku uživati i pravom audio-vizualnom spektaklu.

Ulaznice za koncert od jučer su u prodaji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum