SVJETSKO PRVENSTVO U SPORTSKO-MODERNOM PLESU

Plesačice i plesači oduševljeni Pulom


Dodjelom pehara najboljim grupama i individualnim plesačima završilo je svjetsko prvenstvo u sportsko-modernom plesu što se u Puli održavalo od 23. do 27. svibnja u organizaciji KUD-a Tasa plesnog studija Art Dance.

U tom je periodu Pulu pohodilo više od 3000 plesača i njihovih mentora iz 20-ak zemalja, a da Pula živi ples vidjelo se već prvog dana po punim tribinama pulskog Doma Mate Parlov. Ovacija i pljeska nije nedostajalo kao i bodrenja atraktivnih plesnih koreografija svih dana održavanja. Natjecanja su se odvijala na tri pozornice istodobno u 19 disciplina i 6 kategorija. Svi plesači prošli su kvalifikacije, polufinala i finala na poslije svake kategorije uslijedila je dodjela pehara i diploma.

- Zadovoljstvo nam je što smo dobili priliku udomaćiti toliko vrhunskih plesnih grupa, plesačica i plesača iz cijelog svijeta. Pula, je imala priliku uživati u četverodnevnom plesnom spektaklu koji su uveseljavali naš grad. Mnoštvo plesača, plesačica, trenera, njihovih obitelji, pohodili su naš grad, i ponijeli sa sobom ono najljepše što naš grad Pula i Hrvatska nudi. Važno je napomenuti je da su mnogi koji su bili 2008. i 2014. godine bili oduševljeni našim gradom, mnogi su se vratili u slobodnom aranžmanu i zbog toga su dobar glas proširili i ostalima iz svoje zemlje, tako da će ovom prilikom boraviti duže u Puli, a posjetit će i druge krajeve Hrvatske, kažu organizatori iz KUD-a Tasa Robert Ban i Tatjana Samuele Ban.

Oni u najavili održavanje idućeg svjetskog prvenstva opet u Puli iduće godine.

Zadovoljan organizacijom manifestacije bio je i Leandro Senesi, predsjednik Međunarodne plesne federacije (IDF).

- Lijepo je što postoji velika kulturalna razmjena između plesača različitih nacionalnosti. Zbog toga sam kao organizator i predsjednik IDF-a iznimno sretan, ističe Senesi koji je ukratko ispričao kako je Pula opet dobila organizaciju ovakvog natjecanja.

- IDF je delegirao organizaciju jednoj od država članica. Traže se određene stvari, određene standarde koji se tiču dvorane, lokacije, hotela i sve drugo što je bitno za protok plesača i svega ostalog. Pula nam se učinila kao optimalna lokacija, a ovo je već treći put da ovdje održavamo prvenstvo, nakon 2008. i 2014., a gotovo je sigurno i da će iduće godine održati. Uvijek kažem "gotovo sigurno" jer to je uvijek ona naredna faza. Dobro je bilo, nadam se da su plesači sretni, kaže Senesi.

Pokrovitelji manifestacije bili su Grad Pula, TZ Pula uz brojne sponzore.

Art Dance u međuvremenu nastavlja s radom i najavljuje završnu produkciju u INK-u 21. lipnja u 20 sati uz brojne goste. (M. RADIĆ, snimila Iva KUZMANOVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater