Debakl prilikom pljačke

Uhićen bjegunac koji se dovodi u vezu s eksplozijom bankomata u Sesvetama. "PRETJERAO JE S KOLIČINOM PLINA"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Muškarac koji se dovodi u vezu s prošlotjednom eksplozijom bankomata u Sesvetama uhićen je u utorak u poslijepodnevnim satima, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Oko 17.20 sati, na području Sesveta policijski službenici Policijske uprave zagrebačke uhitili su muškarca starosti 30 godina koji se dovodi u vezu s eksplozijom bankomata u Sesvetama od 21. rujna, stoji u priopćenju objavljenom na mrežnim stranicama PUZ-a.

Toga dana, u jutarnjim satima, oko 3.20 sati, izazvana je eksplozija bankomata, nakon čega je ubrzo 36-godišnjak koji se dovodio u svezu s počinjenjem tog kaznenog djela bio pod nadzorom policije, dodaje se u priopćenju.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, ujedno su poduzimane intenzivne mjere traganja koje su rezultirale ciljanim uhićenjem muškarca koji se skrivao.

Naime, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su u kući na području Sesveta u manje od tjedan dana na tom području uhitili 30-godišnjaka, koji se također dovodi u vezu s kaznenim djelom teška krađa.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Podsjetimo, piše Jutarnji list, razbojnici su 21. rujna u gluho doba noći kemijali s pretjeranom količinom plina s ciljem da raznesu bankomat na Dugoselskoj ulici u Sesvetskom Kraljevcu. Policijskim očevidom koji je na mjestu događaja potrajao cijeli taj dan, prikupljeno je dosta informacija koje su u konačnici policiju dovele do drugog aktera priče kojeg su uhitili te mu pročitali njegova prava za razliku od Gorana M., koji se u bolnici oporavlja od ozljeda te je pod nadzorom policije, a uhićen će biti kada bude otpušten s liječenja.

Podsjetimo, policijskim očevidom je utvrđeno da tzv. mineri u toj noćnoj akciji nisu uspjeli ukrasti niti jednu jedinu lipu. U svom eksplozivnom debaklu pričinili su samo veću materijalnu štetu na dva bankomata i trgovini u sklopu koje su se nalazili.

Kako smo već pisali, izazivanje eksplozije bankomata plinom Gorana M. je doslovno izulo iz tenisice koja je na mjestu događaja uz tragove krvi ostala kao nijemi svjedok propale akcije. A teško ozlijeđeni počinitelj, kojeg je eksplozija i oglušila pa mu je iz nosa curila krv, a imao je i ozlijeđenu šaku, s ekipom je pokušao pobjeći. No ozljede su bile preteške pa je on bio primoran potražili pomoć hitne službe dok su njegovi suradnici pobjegli u noć, u vozilu za kojeg se pretpostavlja da je ukradeno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom