ZAGREB

Prenio imovinu svoje tvrtke na sebe oštetivši je za oko 200.000 kuna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagrebačka policija prijavila je u petak 44-godišnjaka kojeg sumnjiči da je prenio imovinu svoje tvrtke na sebe i tima ga oštetio za oko 200.000 kuna.

Sumnja se da je 44-godišnjak kao direktor zagrebačke tvrtke zaključio ugovore s tri člana svoje obitelji koji su svoje tražbine prema njegovoj tvrtki u iznosu od 523.000 kuna, nastale temeljem uplaćenih pozajmica, ustupili osumnjičenom.

Znajući da tvtke neće moći vratiti dug, 44-godišnjak je u prosincu 2011.  zaključio sa svojom tvrtkom sporazum o osiguranju tražbine od 523.000 kuna prijenosom prava vlasništva na stan i garažu u Zagrebu. Te nekretnine vrijedne oko 723.000 kuna prenio je u svoju korist.

Osumnjičeni je temeljem tog sporazuma nadležnom sudu podnio zahtjev za uknjižbu prava vlasništva na stan i garažu u svoju korist. Sud je 20. prosinca 2011. donio rješenje o uknjižbi prava vlasništva, a potom i 2. siječnja 2014. godine rješenje o brisanju zabilježbe na nekretninama. Time je ossumnjičeni stekao punopravno vlasništvo nad stanom i garažom, iako je tražbina iznosila tek 523.000 kuna.

Protiv osumnjičenog je dostavljeno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini