otvaraju kvalifikacije

Treća sreća da se Pula 1981 vrati u Prvu ligu

| Autor: Ivica Cerovac
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Danas započinje natjecanje u Ligi za popunu prve muške košarkaške lige, koju čine pet drugoligaških košarkaških prvaka. To su Pula 1981 (zapad), zadarska Opus Puntamika (jug), zagrebački Maksimir (centar), Podravac iz Virja (sjever) i Đakovo (istok), koji će dvaput odmjeriti snagu svaki sa svakim na strani i domaćem parketu, a dva najuspješnija kluba izborit će promociju u viši rang, odnosno prvoligaško košarkaško društvo iz kojeg sigurno ispada drugi pulski košarkaški klub Stoja.

Da je spomenutih pet klubova koji će igrati kvalifikacije za popunu Prve košarkaške lige dominiralo u svojim regijama najbolje mogu potvrditi brojke jer su u regularnom dijelu sezone Pula 1981, Opus Puntamika, Maksimir, Podravac i Đakovo zajedničkim snagama ostvarili učinak 93-3, a kvalifikacije koje danas započinju pokazat će tko je statistiku »napumpao« zahvaljujući svojoj kvaliteti momčadi, a kome je tome pripomogla slabija kvaliteta lige u kojoj je nastupao i nedorasli protivnici.

Među tri kluba koji ne znaju na prvoligaški poraz u sezoni nalazi se i pulski pretendent na prvoligaško društvo Pula 1981, čijih 18-0 i +727 koš-razlika zorno pokazuju kako je prerasla drugoligaški zapad, a hoće li se nakon tri sezone uspjeti vratiti u prvoligaško društvo, saznat ćemo za dva i pol mjeseca. Prije dvije godine Stoja je bila uspješnija u gradskom obračunu, lani se previsokom preprekom pokazala Crikvenica, da bi treća bila sreća za Pulu 1981, koja na tome ne želi stati. Koliko su pulske ambicije realne mogli bismo saznati već danas, u susretu u kojem će, s početkom u 19 sati, ugostiti Đakovo, prvaka drugoligaškog istoka koji je do naslova stigao također sa stopostotnim učinkom, 20-0.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini