Za ostanak je potrebno pravo čudo

Košarkaši Stoje danas ugošćuju Samobor u čijim redovima igra legendarni Kruno Simon

| Autor: Roberto Car
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Košarkaši Stoje u sve su težoj situaciji u nastojanju da sačuvaju prvoligaški status. Nakon nevjerojatnog domaćeg poraza u srijedu od Ribole Kaštele, uz istovremenu pobjedu Crikvenice nad Podstranom u derbiju začelja, momčad trenera Gorana Šućurovića treba do kraja sezone napraviti pravo čudo kako bi izbjegla jedno od dva posljednja mjesta koja vode u niži rang. Prvi korak u tom smjeru pulski će "fenjeraš" pokušati ostvariti danas u drugom uzastopnom domaćem susretu. Naime, u dvorani na Stoji od 18 sati igraju protiv Samobora i traže četvrtu pobjedu sezone. Onu koja je trebala stići u srijedu.

- Nažalost, ponovila nam se loša završnica kakvu smo imali i na gostovanju u Kašteli. Tamo smo vodili cijeli susret i na koncu izgubili slobodnim bacanjima Kedže, a sad je Kedžo asistirao Delašu za tricu u zadnjem napadu - rekao je kapetan pulskog prvoligaša Nino Dasko, koji je u srijedu imao stopostotan učinak za tri poena, četiri pokušaja, četiri trice.

Nažalost, nije bilo dovoljno.

- U srijedu smo dobro igrali, imali smo dobar ritam i većinom smo vodili, ali smo onda stali u napadu u zadnje tri, četiri minute i oni su to iskoristili.

Sreća u nesreći je što je novi dvoboj već danas. Stiže Samobor kojega predvodi legendarni Kruno Simon. Samobor je u prošlom kolu u direktnom dvoboju za mjesto u play offu poražen od Zagreba, pri čemu je Simon imao po 9 poena, skokova i asistencija. Tražit će pobjedu u Puli, iako je upitno hoće li Simon igrati, pošto je preskakao neka gostovanja.

- Ne znam hoće li Simon doći u Pulu, ali pripremamo se kao da će igrati. Odmah nakon poraza od Kaštelana okrenuli smo se pripremi ovog susreta i pokušat ćemo dobiti kako bi zadržali nade u ostanak. Neće biti lako, oni su iskusna ekipa, ali dobro radimo na treninzima i nastojat ćemo to i pokazati večeras na parketu. Bit ćemo kompletni i spremni za borbu. Nažalost, u prvom smo dijelu sezone rijetko igrali u kompletnom sastavu i to će nas možda koštati. No, dok ima šanse za ostanak, ne predajemo se.

Problem je što Stoja ne samo da ima pobjedu manje od Crikvenice i Podstrane te dvije od Mladosti, nego i što je u direktnim dvobojima s tim momčadima upisala sve poraze. Od Crikvenice i Mladosti je poražena oba puta, od Podstrane i Marsonije jednom, a uzvrati se tek igraju.

- Svjesno smo toga da nam trebaju tri pobjede za spas, uz uvjet da konkurenti ne pobjede. Kod kuće ćemo nakon Samobora još igrati protiv Omiša i Podstrane, dok u zadnjem kolu gostujemo kod Marsonije. Još uvijek je sve u našim rukama - zaključio je kapetan Stoje.

Naravno, s eventualnom pobjedom nad Samoborom, put do željenog ostanka bio bi ipak lakši. Stoga će pulski košarkaši danas nastojati ispraviti propušteno tijekom tjedna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom