pobjednik odlučen u prvoj četvrtini

Košarkaši Stoje nižu poraze: Pulska osmorka bez izgleda u Osijeku

| Autor: Roberto Car
Matija Maljić (Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)

Matija Maljić (Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)


Susret 17. kola Prve lige košarkaša: Vrijednosnice Osijek - Stoja 96:70 (31:16, 25:17, 28:15, 12:22). Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 100. Suci: Dino Barišić, Matej Grubišić, Fran Stefan Andrić.

V. OSIJEK: Ashton 15, Kujundžić 12, Tomljenović 5, Šiško 6, Šuvak 17, Prgomet, Radoš, Dmitrović 9, Vladović 2, Budimir 5, Primorac 15, Kotrulja 10.

STOJA: Maljić 19, Gustovarac 8, Hortman 12, Travica, Kordiš 9, Cetina 6, Mlatac 11, Ndiaye 5.

Tri poena: V. Osijek 10-24 (Ashton i Kotrulja 2), Stoja 7-17 (Gustovarac, Cetina i Mlatac 2). Skokovi: V. Osijek 37 (Šuvak 6), Stoja 29 (Kordiš 6).

Košarkaši Stoje tonu sve dublje, iz kola u kolo nastavljaju nizati poraze. Ovaj je, doduše, bio očekivan jer su gostovali kod lidera u Osijeku. No, bode u oči činjenica da su Puljani na put krenuli sa samo osam igrača te je jedina pozitivna stvar u već 15. porazu sezone to što su veću minutažu dobili domaći »klinci« Roko Cetina i Vito Mlatac. Cetina je za 20 minuta upisao 6 poena i 4 asista, a Mlatac je za 24,5 minuta imao 11 poena i 4 skoka. Veću minutažu dobio je i senegalski centar Mamadou Ndiaye, koji je za 21,5 minuta imao 5 poena te po dva skoka i asista. Inače, nakon što je pulski klub raskinuo ugovor s netom pristiglim Jurjem Golemcom, sad je raskinut ugovor i s drugim od četvorice igrača dovedenih u netom zaključenom zimskom prijelaznom roku, krilnim igračem Tonćijem Lisicom. Tako je novi trener Goran Šućurović u svom četvrtom susretu za kormilom Stoje bio unaprijed osuđen na četvrti poraz. Što je najgore, svaki je taj poraz bio upisan s više od 20 poena razlike što najbolje ocrtava tešku situaciju u pulskom košarkaškom prvoligašu.

Pobjednik je bio odlučen već u prvoj četvrtini koju su Osječani dobili rezultatom 31:16. Koševima Hortmana i Gustovarca Stoja je povela 4:0, potom je Maljić poentiro za 6:4 što je ujedno bilo i posljednje pulsko vodstvo u susretu. Osječani su na krilima Ashrona, Šiška i Šuvaka odgovorili serijom 22-2 koja je otklonila svaku sumnju u konačan ishod ovog neravnopravnog dvoboja. Prednost je rasla iz četvrtine u četvrtinu te se u posljednjih deset minuta ušlo pri vodstu domaće momčadi 84:48. Tada su u domaćem sastavu zaigrali s rezervama pa su Puljani ublažili poraz. Najbolji u osječkim redovima bili su Ashton s 15 poena i 9 asistencija te Primorac s 15 poena, 6 skokova i 5 asistencija, dok je u redovima Stoje odskočio Maljić s 19 poena uz šut 7-9.

Tako je pulski sastav ostao usamljen na začelju ljestvice sa samo dvije ostvarene pobjede, a u sljedećem kolu će u dvorani na Stoji gostovati zagrebačka Hermes Analitica koja na kontu ima sedam pobjeda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini