PIŠE MARCELLO ROSANDA

Tri palca gore za Jašićku!

Suzana Jašić / Marcello Rosanda

Suzana Jašić / Marcello Rosanda


Ovotjedna persona koja je zaslužila "palac gore" prva je gradonačelnica u povijesti Pazina, Suzana Jašić iz platforme Možemo!. U drugom krugu majskih lokalnih izbora pobijedila je dugogodišnjeg gradonačelnika (formalno) glavnog istarskog grada, IDS-ovog Renata Krulčića, s 1.812 naprema njegovih 1.657 glasova.

Nakon tog prvog, izvrsnog ali nestabilnog rezultata, svoju je poziciju dodatno zacementirala zadavši IDS-u ključni udarac pred konačnim nokautom. Na prijevremenim izborima za pazinski Gradski parlament njena je stranka osvojila sedam od 13 vijećničkih mjesta, omogućivši Jašić da nesmetano vlada, i to apsolutnom političkom većinom, što nakon redovnih izbora nije bio slučaj. Komunikacija s građanima između dva izbora bila je besprijekorna, čista i konkretna, pa je IDS tada pao sa šest na četiri vijećnička mjesta.

Ne treba zaboraviti da joj je vjetar u leđa bilo, prije svega, ili makar vrlo snažno, ali ne i presudno, nepovjerenje Istrijana u IDS i zagrebački uspjeh nedavno formiranih Možemovaca, kao uostalom i njihovim kolegama u Puli. Međutim, uzevši u obzir tek relativan uspjeh njenih pulskih kolega, uspjeh Suzane Jašić definitivno valja respektirati i uvažiti.

Bliski će suradnici za nju reći da u sebi ima izrazito ukorijenjen osjećaj za pravdu, želju za beskompromisnom borbom za demokraciju i poštivanje procedura koje one nosi. Iz njene se biografije ističe dugogodišnje iskustvo u pazinskom Vijeću, ali i u udruzi GONG.

Ubrzo nakon izbornog ushićenja, sa suradnicima je obišla niz ustanova i terena, svakodnevno je komunicirala s građanima, a sastala se i s najvećim političkim protivnikom svekolike istarske opozicije Borisom Miletićem i ubrzo dogovorila buduću suradnju. U interesu građana, zar ne? Još jedan "palac gore".

Jasna komunikacija nakon izbora, lišena inata i bespotrebnog prkosa, pa i isključivosti, što nerijetko krasi političare njenog backgrounda, daje nam šuga za treći palac gore, ali?

- U posljednja četiri mjeseca pripremali smo se kao da će Gradsko vijeće biti sutra. Pripremili smo već oko sto točaka, tako da ćemo do Nove godine imati veseli raspored. Osim ključnog rebalansa za 2021. godinu, moramo donijeti proračun za 2022. godinu, usvojiti niz izvještaja i odluka, na primjer pravilnik o stipendijama, odluku o gradnji dječjeg vrtića, reprogramiranje kredita, kazala je jednom. Treći palac gore!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater