PIŠE ROBERTO CAR

Tko je najslabija karika u Istri 1961? Tko će otpasti, Moran ili Prelec?


Nema više natrag. Jedna strana će morati otpasti. Kaos koji vlada u Istri 1961 doživljava kulminaciju u tjednu u kojem starta novo prvenstvo Prve HNL. I dok suparnici traže i dovode pojačanja, u pulskom prvoligašu vlada potpuno rasulo.

Gotovo polovica igrača napustila je pulski klub nakon uspješno odrađenih kvalifikacija za ostanak protiv Orijenta, a na dovođenju pojačanja nema tko raditi. Naime, još se uvijek ne zna koja će struja unutar kluba pobijediti, ona Javiera Morana ili ona Ivana Preleca i uprave kluba na čelu s predsjednikom Brankom Vincentijem. Pobijedi li sportski direktor Javier Moran uz pomoć sportskog direktora Alavesa Sergia Fernandeza, Istra 1961 će vjerojatno u novu sezonu ući s novim trenerom (najvjerojatnije Faustom Budicinom) i s igračkim kadrom nedostojnim jednog prvoligaša. Možda bi u tom slučaju do nedjelje i stiglo neko pojačanje, ali sudeći po dosad odrađenim prijelaznim rokovima, to je vrlo malo vjerojatno. U tom bi slučaju navijače Istre 1961 čekali teški trenuci, a pitanje je i što bi bilo s aktualnim članovima uprave kluba koji su uvelike zaslužni za financijsku stabilizaciju kluba.

Ukoliko bi pak vlasnik Grupacije Baskonia-Alaves Jose Querejeta konačno poslušao vijesti koje mu stižu iz Pule i smijenio odgovorne za sportski dio Grupacije, Fernandeza i njegovu produženu ruku u Istri 1961 Morana, tada bi pulski klub mogao još ove sezone postati stabilan prvoligaš. Vjerojatno bi Ivan Prelec ostao trener, a onda bi uslijedili brzi dogovori s nekim igračima koji čekaju poziv iz Pule. Popis željenih pojačanja je već poznat, samo treba netko ispred kluba stupiti u kontakt s njima.

Jedno je jasno, za ove dvije struje u klubu više nema mjesta. Jedna će morati otpasti, a druga odmah zasukati rukave. Moran ili Prelec? Tko je najslabija karika?

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of