PIŠE ROBERTO CAR

Svjetlo na kraju tunela


"Klub je u raspadu". "Navijači su digli ruke od njega". "Baski ne znaju što rade". Neka su od mišljenja navijača Istre 1961 na startu nove prvoligaške sezone. I nije da nemaju podlogu. Doista je raritetan podatak da jedan prvoligaški klub, pritom financijski posložen, u prvenstvo uđe bez sportskog direktora, bez trenera i bez nasušno potrebnih pojačanja. I potom, na opće iznenađenje, prva momčad odigra dvije vrlo dobre predstave protiv najjačih, Hajduka i Dinama. Upisana su dva poraza, ali 2:0 i 1:0, a vjerovalo se da će ova dva rezultata ući u TOP 5 najvećih poraza "zeleno-žutih".

Dakle, momčad sastavljena od 12, 13 seniora i igrača iz omladinskog pogona ili igrača koji su ga netom napustili, osvjetlala je obraz kluba u ova startna dva kola. Pritom su na pulskom nogometnom nebu zasjale dvije nove zvjezdice, Lovro Majkić i Mateo Lisica. I pokazale da i u Istri 1961 ima mjesta za talentirane mlade igrače. Treba tek vjerovati u njih i pružiti im priliku. I istrpjeti greške koje će neminovno stići dok ne nakupe iskustva. Samo treba imati viziju.

A možda je baš u subotu na stadionu "Aldo Drosina" susret s Dinamom gledao onaj koji ima viziju što i kako napraviti da pulski prvoligaš prestane biti predmetom poruge. U Pulu je stigao Mikel Gonzalez, izaslanik "omraženog" sportskog direktora Alavesa Sergia Fernandeza. Pogledao je utakmicu, porazgovarao s čelnicima pulskog kluba, detektirao goruće probleme i krenuo u njihovo rješavanje. Gonzalez je taj koji bi, u dogovoru s Fernandezom, trebao odrediti novog sportskog direktora i potom u suradnji s njim i novog trenera Istre 1961. Dosad je nasljednikom Javiera Morana figurirao nekadašnji voditelj Hajdukove Akademije Krešimir Gojun. No, po najnovijim informacijama, Gojun više nije kandidat za mjesto sportskog direktora. Tako je nakon neostvarenog dolaska bivšeg predsjednika Hajduka Ivana Kosa, okončana priča i oko dolaska Gojuna, a time najvjerojatnije i bivšeg trenera Hajduka Siniše Oreščanina. Ništa, dakle, od dolaska Hajdukovih kadrova.

Sad slijedi potraga za novim kandidatom za poziciju sportskog direktora, ali kako prva momčad već u subotu igra susret 3. kola protiv Rijeke, fokus je prebačen na rješenje trenerskog pitanja. Uglavnom, tijekom ovog tjedna očekuje se dolazak novog trenera, možda i sportskog direktora, a potom odmah i igračkih pojačanja. Istovremeno će se klub pokušati riješiti nekih igrača koji imaju visoke ugovore koje ne opravdavaju na travnjaku (Laukžemis) i tako pronaći mjesta za dovođenje novih igrača. Dakle, možda se ipak nazire svjetlo na kraju tunela.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater