PIŠE ROBERT FRANK

Sponzina isprika novinarki Bilić zbog Stojnićevog seksizma pokazuje da još ima ljudskosti i dostojanstva


U obranu ljudskosti i dostojanstva, nakon što je sveti Nivio dotaknuo moralno dno, stao je glavni tajnik IDS-a Giovanni Sponza. Probudio je nadu da u hrvatskoj politici još uvijek ima poštenja. Zvao je Chiaru Bilić i ispričao se. Duboko. Intimno. Osobno. I u ime stranke

 Možemo se samo natjecati riječima kojima ćemo opisati zgražanje ponašanjem IDS-ovog načelnika Općine Tar- Vabriga Nivija Stojnića. Možda je prigodno reći da je taj frajer bez pokrića, frajer koji misli da je neodoljiv i da se žene pale na njega, ustvari ispao odvratan, degutantan i primitivan. Sve one koji imaju problem s čitanjem psovki u novinama sada i na ovom mjestu upozoravam da preskoče rečenicu koja slijedi jer ćemo tako izbjeći da ih strefi infarkt zbog prostakluka.

Stojnić je, naime, našoj novinarki Chiari Bilić, tek sekundu nakon što se predstavila, rekao da mu popuši kurac! Možda je nemoćan i mlohav telefonski želio ispasti snažan i moćan! Zato je svoju primitivnu seksualnu želju koju očito ne može i ne zna kako realizirati ponovio tri puta.

OK, sad bar svi znaju na čemu su sa Stojnićem. Kad ne zna kako s novinarkom koja ga je htjela pitati nešto oko imovinske kartice ili se ne zna suočiti sa svojih grijesima, on kaže – popuši k…c! Srećom da je ljudsko posrnuće dugogodišnjeg načelnika Tar-Vabrige kratkog daha. U obranu ljudskosti i dostojanstva, nakon što je sveti Nivio dotaknuo moralno dno, stao je glavni tajnik IDS-a Giovanni Sponza. Probudio je nadu da u hrvatskoj politici još uvijek ima poštenja. Zvao je Chiaru Bilić i ispričao se. Duboko. Intimno. Osobno. I u ime stranke. Ali, prije svega, napravio je to kao čovjek. Priznao je da ga je sram. Što je za političara puno.

Pljuska tolerantnoj Istri

Teško je povjerovati da se načelnik jedne napredne općine u multitolerantnoj Istri ponio tako isključivo i idiotski, na razini ludila, s golemom dozom prepotencije, isključivosti i bahatosti. Ponašanje Nivija Stojnića koji je novinarku našeg lista Chiaru Bilić posprdno pozvao na felatio nešto je najuvredljivije što je političar mogao napraviti novinarki i muškarac ženi. Zgriješio je po puno osnova. Obilježio se. Njegova je reakcija znak slabosti i kukavičluka. Pokazatelj je nedostatka samopouzdanja i kompleksa čovjeka koji umjesto odgovora na novinarsko pitanje uzvraća prostački, nesigurno i preplašeno. Ovakvim ponašanjem načelnik je izbjegao odgovor na pitanja koja mu je novinarka htjela postaviti vezano za njegovu imovinsku karticu i brojne te već, otprije dvadesetak dana, uočene propuste oko njenog ispunjavanja.

U normalnoj, sređenoj, pravnoj državi netko bi mu odavno pokucao na vrata te priupitao za zdravlje. Nakon što je na sebe skrenuo pažnju svih hrvatskih medija i javnosti nije isključeno da neće. Oni koji se bave istraživanjem nepravilnosti i korupcije kod političara trebali bi znati da je njihova krivnja toliko veća koliko je histerična reakcija kojom izbjegavaju odgovoriti na nezgodna pitanja. Da li je Nivijo Stojnić živi primjer za to, svatko će pametan znati na to odgovoriti.

Seksist iz malog mjesta

Svojom seksualnom frustracijom, jer se nikako drugačije ne može nazvati poziv nepoznatoj ženi da mu popuši k…c, načelnik Tar-Vabrige zapečatio je svoju karijeru. Ostat će zapamćen kao netko nedostojan javne funkcije. Mogao je otići u ropotarnicu političke povijesti kao dugovječan, radišan, kao netko tko je unaprijedio život malene općine predodređene za velike stvari, a ispao je totalni bezveznjak i šarlatan. Nema ni milimetra opravdanja za neprimjerenu, suludu i bolesnu reakciju Nivija Stojnića kojem su tisuće ljudi na trima izborima i u najboljoj namjeri poklonile povjerenje da ih vodi u bolju budućnost, dok je sada ispalo da ih vraća u mračniju prošlost gdje su žene kurve, a tipovi poput njega, jel', jebači.

Stojnić je nazadnjak, seksist. Ni po čemu nije u duhu IDS-a koji proklamira vrijednosti dijametralno suprotne značenju onoga što je on poručio novinarki Chiari Bilić. Na IDS-u je sada da povuče pravedan, a ne demagoški potez kojim će demonstrirati nultu toleranciju na ovako gnjusno ponašanje. Prve reakcije važnog čovjeka stranke, senatora Giovanija Sponze, obećavajuće su.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum