PIŠE Boris VIDULIN

Šoldi su na podu, triba se samo sagnuti

(Foto EPA)

(Foto EPA)


Posljednje plasirana momčad Treće HNL zapad nije iznenadila pobjedom protiv prvoplasirane. Nije iznenadila niti sebe, niti protivnika. Apsolutno nikoga tko je upućen. Možda tek šačicu onih, koji tek krajičkom oka bace pogled na ljestvicu. Reći će da lider na ljestvici do dolaska kod "fenjeraša" nije imao niti jedan poraz, a sada nisu uspjeli postići pogodak. I imat će pravo, upravo se to dogodilo. Konačno će na svoje doći oni koji obožavaju floskule da je "lopta okrugla" i "ako ne daš 120 posto na svakoj utakmici nećeš pobijediti". Možda imaju i pravo, ali ako i suparnik ne daje sve od sebe, nije baš sve do tebe. Onda kad je protivnik jači i kvalitetniji, uglavnom ga se pita sve.

I posve je nebitno da li igraju prvi i posljednjeplasirani, a sve se može primijeniti i na vodeće momčadi u ligi, ili one na sredini ljestvice. Nažalost, takvih primjera ima na desetine, od kad se i na klubovima iz trećeg ranga počeo "okretati" novac. Mogućnost klađenja na utakmice Treće HNL dovela je do "zanimljivih" rezultata, koji ne moraju nužno biti u režiji slabijih momčadi. One se bore za ostanak u ligi, svaki im je bod bitan, a one koji se bore za sam vrh nemaju ambicija za ulazak u viši rang i igraju opušteno. Toliko opušteno da im je važniji koeficijent u kladionici nego bod(ovi) i to donosi čudne rezultate s vremena na vrijeme. Ne treba na to gledati kao na kupnju onom koji ima potrebu, ili prodaju onom koji nema potrebu. Tu bi primjerenije bilo upotrijebiti poslovicu koju su upotrebljavali naši stari.

"Šoldi su na podu, triba se samo sagnuti i staviti hi u žep. To je svo delo."

Ulazak kladionica na trećeligaške terene znači i izlazak fair-playa s tih istih terena. Ulazak kladionica znači i poremećaj sustava vrijednosti, no kako se sve ionako vrti oko novca, to nikoga ne iznenađuje.

Da stvar bude gora, najveća pogreška proteklog se nogometnog tjedna dogodila u Rovinju. Potpuno pogrešna primjena pravila nogometne igre suca Luke Milkovića, proizašla iz njegovog "neznanja". Igrač Crikvenice u svom je kaznenom prostoru sam sebe napucao u ruku što je sudac okarakterizirao kao kazneni udarac. Po pravilima, kada igrač sam sebe napuca u ruku u kaznenom prostoru to se ne smije suditi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater