KOMENTAR ZAMJENIKA GLAVNOG UREDNIKA

SDP- živ, a ne diše

| Autor: Bojan ŽIŽOVIĆ
Danijel Ferić s ekipom nezavisnog kandidata Srećka Peršića/Bojan Žižović

Danijel Ferić s ekipom nezavisnog kandidata Srećka Peršića/Bojan Žižović


SDP je stranka ispred svog vremena, ona će jednog dana biti primjer kako biti demokratičniji od najdemokratičnijih, kako u toj demokratičnosti otići toliko daleko da ona postane karikaturalna. Primjer za to je Danijel Ferić, SDP-ov kandidat za istarskog župana, koji je jučer podržao Srećka Peršića, nezavisnog kandidata za načelnika Marčane, iako su njegovi stranački kolege iz te općine ušli u koaliciju s IDS-om i stoje iza drugog kandidata za načelnika.

Malo je reći da je Ferićev potez neobičan. No, teško da je on to napravio na svoju ruku, bez znanja vodstva istarskog SDP-a. Pitanje koje se nameće jest zašto onda regionalna organizacija stranke nije rasformirala marčansku podružnicu, nego je poslala kandidata za župana koji ih je jučer opalio po prstićima, šibom ih udario po zločestoj stražnjici, poslao više nego jasnu poruku da su, što se tiče regionalne organizacije te stranke, pogriješili. I to debelo nakon što su izborne liste sastavljene, pečatirane, nakon što su javno objavljene, a svega nekoliko dana prije izbora.

Ispada kao da su se u istarskom SDP-u tek sada probudili i shvatili da su ih kolege u Marčani zatekli na spavanju. Pa su poslali Ferića da to ispravi. A on je ispravio nešto što se ispraviti ne može, kao da je golim rukama hladan čelik pokušao saviti. Jer što će biti ako marčanski SDP pobijedi u koaliciji s IDS-om, ako njihov kandidat postane načelnik? Hoće li se istarski SDP odreći eventualne pobjede ili će sve svaliti na Ferića i reći da je on to radio na svoju ruku? U svakom slučaju, ovo se ne može nikako drugačije protumačiti nego kao potpuno bezglavo jurcanje po političkoj pozornici gdje se pokušava uhvatiti bilo što, makar u jednoj općini podržali i dva kandidata, dvije liste, samo da se nešto ušićari i da nakon lokalnih izbora djeluje kao da je SDP još uvijek živ, a zapravo već neko vrijeme ne diše.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom