PIŠE DANIJELA BAŠIĆ-PALKOVIĆ

Reality show u sudnici! Glavna uloga Miletić, režija i scenarij Langer


Početkom iduće godine građani mogu očekivati najnoviju epizodu turboekskluzivnog istarskog reality showa. U glavnoj ulozi je pulski gradonačelnik i predsjednik IDS-a Boris Miletić. Režiju i scenarij potpisuje Atomac Bruno Langer uz svesrdnu podršku bivšeg Miletićevog partijskog druga Marina pistoljerosa Fola. Mjesto radnje je pulski Općinski sud. Big brother je sutkinja, već na prvu, bez dlake na jeziku.

Sve to čeka građane već u siječnju ili početkom veljače, kada će se na sudu zbog slučaja "kafić" sučeliti najljući protivnici - Bruno Langer i Boris Miletić. I budali je jasno da je na pomolu prvorazredni medijsko-politički cirkus u kojem će se nemilosrdno vaditi prljavi veš, a bit će tu i kostura iz ormara. Sve će dodatno začiniti političari, neki bivši ministri, novinari…

Moglo bi se reći da si je Miletić sam zakuhao ludnicu u sudnici. Podizanjem tužbe protiv blagoglagoljivog i vječno glasnog kritičara lika i dijela vodećih IDS-ovaca i svega što ima ikakve veze s njima, pulski si je gradonačelnik amaterski zabio čisti autogol! Za njega prava šteta, i čudno što ga drugačije nisu savjetovali bliski suradnici.

Sve što mu je već dosad nebrojeno puta Langer sipao u lice i stavljao na dušu, sada će to još jednom ponoviti pred očima javnosti i medija željnih političkih obračuna. Sutkinja će trebati dokazati je li pulski gradonačelnik sposoban ili ne, a već na pripremnom ročištu rekla je "da ima pametnijeg posla nego baviti se dokazivanjem gradonačelnikove sposobnosti".

Pitanje je što je gradonačelniku ovo trebalo i zar nije mogao u maniri mudrog i iskusnog političara pretrpjeti Langerovo petardiranje i udaranje ispod pojasa? Činjenica je da se nespretno sam doveo u ovu nezavidnu situaciju, pa će se sada pred sudom secirati svjedoci, među kojima i njegova bivša djevojka, njezini roditelji. Sudu će Miletić trebati otkriti gdje je radio početkom 2000-tih, je li, ili nije vodio taj famozni kafić na Lungomareu ili je Langer sve zločesto izmislio. Jedno je sigurno. Langer, iskreno uživa pred očima javnosti i neće tako lako odustati, a kamoli se ispričati. To je zadnje što mu pada na pamet. Osim duela Lager-Miletić ovoj pravosudnoj sapunici pridružit će se i neka najjača oporbena lica koja će pred sutkinjom morati reći što to oni misle o pulskom gradonačelniku. Je li on po njihovom mišljenju sposoban voditi Grad ili nije?

Svjedoci su tek sporedni glumci Langerovog scenarija kojim se pakosno naslađuje i jedva čeka da sretne gradonačelnika u sudnici. On želi dokazati da nije nikakva uvreda što je Miletića proglasio nesposobnim za vođenje kafića/Grada jer su ga tim riječima nebrojeno puta častili oporbenjaci. No, kad o njemu krene lamentirati "krunski" svjedok Damir Kajin tek tada će krenuti pravi show.

Sada više nema nazad. Ipak, Miletić ima šansu suđenje okrenuti u svoju korist ako odluči i sam zaigrati prljavo i jednom zauvijek se obračunati s Langerom koju mu je toliko puta sisao krv. Možda gradonačelnik stvarno dokaže da su mu povrijeđeni ugled i čast, koji nota bene prema njegovoj procijeni vrijede 11 tisuća kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum