PIŠE ROBERTO CAR

Prelec je "Drosinu" napustio uzdignuta čela, sad je red na Budicina

Roberto Car

Roberto Car


Smije voditi treninge, smije slagati momčad i taktiku za utakmice, ali ne smije davati izjave. Fausto Budicin ući će u anale pulskog nogometnog kluba!

Da se ne lažemo, bilo je i ranije u Istri 1961 sličnih "bisera". Nisu Baski prvi većinski vlasnici koji su se dosjetili da je najbolji trener - onaj koji ne priča za medije. Padale su slične zamisli na pamet i Ščeglovu i Gloveru, Rusu i Amerikancu koji su prije Baska bili "gazde" na "Drosini", ali nije ih puno držalo. Ujutro bi se durili, ali do večeri bi popustili. Ipak je trener taj koji najbolji poznaje igrače i zna što od njih može dobiti u svakom trenutku. Pamić, Tomić ili Raić Sudar nisu bili treneri kojima se moglo zabraniti da pričaju o svojem radu.

Ali Baski su specifični i po tome što u Pulu stižu odluke iz Vitorije. Odluke koje se ne propituju, neovisno o tome koliko su uspješne. Specifični su i po tome što su jako osjetljivi na svaki "krivi zarez". Kad god je neki trener poželio pričati više nego što je smio, slijedio je otkaz. Manolo Marquez se požalio na momčad sakupljenu sa svih strana svijeta, bez ikakvog smisla. I odmah dobio "cipelu". Ivan Prelec je ljetos, nakon izborenog ostanka kroz kvalifikacije, progovorio o tome što bi trebalo napraviti u prijelaznom roku. Bila mu je to "smrtna presuda". Sad je Fausto otvoreno progovorio o nekim problemima koje lako uoči svatko tko je pogledao dvije, tri utakmice Istre 1961 ove polusezone. Usto je malo "spomenuo" neke igrače koji nisu opravdali povjerenje. I dobio "packu". Što je još zanimljivije, treneru nije javljeno da ne smije davati izjave. Ali je zato novinaru jasno rečeno da Budicin ne može davati izjave prije starta zimskih priprema. Tko je to odlučio, ne zna se.

Dakle, ili će Budicin progutati ponos i pognuti glavu, jer ipak je debitant na prvoligaškoj klupi, ili će se postaviti kao onaj koji je odgovoran za rezultat i javno reći ono što misli. Riskirajući da se zamjeri vlasniku. Prelec je "Drosinu" napustio uzdignuta čela, sad je red na Budicina. Ako pristane na šutnju, sve će biti jasno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater