PIŠE ROBERTO CAR

Oreščanin u Istri 1961, Prelec u Hajduku?


Zaslužili su "zeleno-žuti" nagradu za prezentirano na Poljudu. Nažalost, bod protiv Hajduka im je pobjegao. Malo zbog vlastitih propusta u realizaciji, što je već klasika ove momčadi uslijed tehničkih limita, malo zbog sumnjive pozicije Dimitrova, strijelca prvog gola. VAR je presudio u korist Splićana, ali sumnja je ostala. Legitimna.

Ne preostaje sad igračima i privremenom treneru Danijelu Jumiću ništa drugo nego da se okrenu novom ispitu. Najtežem mogućem. U petak na "Drosinu" stiže Dinamo koji je "lokosima" podario šesticu. Ipak, Jumić bi za taj ogled trebao imati tri igrača više na raspolaganju, a konačno će imati i pravog beka, Sergija.

Zanimljivo je pak da je pobjeda nad Istrom 1961 posljednja utakmica Igora Tudora na klupi Hajduka. Andrea Pirlo, novi trener Juventusa, pozvao ga je za pomoćnika.

A jedan od legitimnih kandidata za Tudorovog nasljednika na klupi "bijelih" je - Ivan Prelec. Nevjerojatno. Baski su ga se olako odrekli, a drugi su odmah prepoznali njegovu vrijednost. Nije rečeno da će Prelec doista odmah i postati trener Hajduka, ali već to što je jedan od kandidata veliki je šamar sportskom sektoru Grupacije Baskonia-Alaves. Da je barem jedini. Niti početak tjedna nije donio promjene oko sportskog direktora Istre 1961. Prvi je favorit zasad Krešimir Gojun, bivši voditelj Hajdukove akademije. Ukoliko bi se u Baskiji odlučili za njega, vjerojatno bi novim trenerom postao Siniša Oreščanin, bivši trener Hajduka. Bio bi to doista zanimljiv podatak, da bivši trener Hajduka sjedne na klupu Istre 1961, a bivši trener Istre 1961 na klupu Hajduka.

No, zato bivši predsjednik Hajduka, Ivan Kos, ipak neće biti izvršni dopredsjednik Istre 1961. Iako je većinski vlasnik pulskog kluba razmatrao tu opciju, ideja ipak nije zaživjela te bi trojac Lauzurica - Vincenti - Podnar trebao nastaviti svoj, dosad vrlo uspješan, rad. No, i to treba uzeti s rezervom, jer dvorske spletke oko vlasnika Joseana Querejete su vrlo intenzivne.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of