PIŠE NENAD MARJANOVIĆ

ORDINACIJA DR. FRICA: Šipka vam materina

Osim uhićenja Toleta, javnost je saznala da je u Karlovcu "pao" HDZ-ovac, savjetnik ravnatelja Županijske uprave za ceste, jer je zajedno sa sinom krao željeznu armaturu s gradilišta zaobilaznice u Turnju. "Muškarce su sumnjiči da su u večernjim satima 5. srpnja s gradilišta u Jelašima u Karlovcu pokušali otuđiti armaturne šipke", stoji u policijskom izvještaju. O, majkom moja, ovo je nestvarno, zvuči kao zajebancija, no istina je

Nenad Marjanović Dr. Fric

Nenad Marjanović Dr. Fric


Meni je vijest nad vijestima da su u Karlovcu uhićeni otac i sin koji su krali šipke. Ništa posebno, rekli bi naši ljudi, da otac nije poznati političar. No, krenimo redom.

Policija je u četvrtak pokucala na vrata obiteljske kuće bivšeg Plenkovićevog potpredsjednika Vlade i ministra Tomislava Tolušića Toleta u Virovitici. Ništa spektakularno u ovoj našoj napetoj državi. Više od ovog zbog čega ga se sumnjiči meni su u pamćenju ostale njegove cipele kojima je javnosti dokazao da nije političar kojeg su prije nekoliko godina osumnjičili za odlazak kod prostitutke u Beograd.

Marićeve suze

Na fotografijama koje su tada objavljene vidi se muškarac nalik Tolušiću koji sjedi u fotelji. Na njemu je sjedila crnokosa žena golih nogu. Prekrivenog lica s mobitelima u ruci "crna žena" bez identiteta se skrila, dok se navodni Tolušić spremao ušmrkati kokain. U pozadini se vidi ogledalo, a na drugoj fotografiji se vidi hidromasažna kada. No, tada je Tole "skinuo" medije s one stvari dokazom da on ne nosi cipele koje se vide na spornoj fotografiji. Vrlo brzo o tome se više nije pisalo.

U Srbiji su mediji objavljivali bombastične naslove tipa "Lepi Tole koji ljubi dole". Malo sam se prisjetio benda našeg Đoleta Macole koji se zvao Lepi Đole, dok mu je slogan bio "Lepi Đole koji ljubi dole". Ono "dole" značilo je da ljubi u prizemlju, a ne u stanu na katu.

No, osim uhićenja Toleta, javnost je saznala da je u Karlovcu "pao" HDZ-ovac, trenutni savjetnik ravnatelja Županijske uprave za ceste, jer je zajedno sa sinom krao željeznu armaturu s gradilišta zaobilaznice u Turnju. "Muškarce su sumnjiči da su u večernjim satima 5. srpnja s gradilišta u Jelašima u Karlovcu pokušali otuđiti armaturne šipke", stoji u policijskom izvještaju.

O, majko moja, ovo je nestvarno, zvuči kao zajebancija, no istina je. E, pa šipka vam materina svima. Ukradi pa makar i armaturu, željeznu doduše, ali stvarno smo zemlja kriminalaca, od mafijaša do kokošara. Otišao je Zdravko Marić s funkcije da ne ispadne dramatično, odstupio je sam od sebe, čak je i suzu pustio. Rekao je da je najbolje vrijeme za njegovo povlačenja iz Vlade jer su ostvareni svi najvažniji ciljevi u području javnih financija. Eto, dobro je kako je moglo biti, nema druge nego vjerovati da nas je spasio. Jer ako je postigao ciljeve, znači da nam je dobro, kako drugačije protumačiti zaključak da je ostvario najvažnije ciljeve u području financija.

Dok je Tolušić u prdekani, Zdravko Marić na putu prema moru, kod nas u Istri više nitko ne spominje akciju Dorina. Znate onu istarsku "ki je j..a, je j..a". U Puli je danima tutnjalo, nešto zbog festivala u Areni, a nešto i zbog zahtjeva za odstupanjem predsjednice Gradskog vijeća Dušice Radojčić. Grad je bombardiran iz Arene, gruvalo je neselektivno danima do ranih jutarnjih sati. Građani su brtvili prozore i nadali se da će ujutro imati snage otići poslužiti one iste koji su partijali u Areni. Težak je život u turističkom sektoru, a šta da radimo kad smo drugo već uništili.

Većnik Rašula

Platforma Možemo! je iscrpljena, umorna, iscijeđena kao limun. Predlažem da izdrže do referenduma o Lungomareu i nek' se onda nazovu platforma Ožmemo!

Volim spominjati IDS, no ovaj tjedan ih nisam registrirao, nema ih, kao da su nestali, ovaj tjedan ih stvarno nema, iako su generalno nevidljivi, ovaj tjedan su baš ono "zemlja-zrak". Čak i one dvije ženske koje nisu sigurne jesu li ili nisu potpisale inicijativu za smjenu pulske "čelične lady", nisu iz IDS-a, nego s liste IDS-a. "Većnik" Milan Rašula aktivan je na više frontova. Osim što smišlja riječi poput "većnik", aktivan je u kreiranju gradske političke scene što potvrđuju kilometri koje je napravio da bi skupio jedanaest potpisa za opoziv predsjednice Gradskog vijeća.

Junak mojih kolumni Filip Zoričić, budući predsjednik Republike, bacio je đir do Osijeka. Njega ne brine ni buka iz Arene ni bruka oko gradske vlasti. Svaka mu čast, po ovoj vrućini klipsati do Slavonije nije lako. "Predstavili smo knjigu i družili se s osječkim i pulskim prijateljima", napisao je gradonačelnik uz nekoliko lajkova obožavatelja i neizostavnog Ilije.

To je u redu, nedavno se družio s nama u Rock galeriji, nije mu bilo teško, pa je sasvim normalno da se druži i s prijateljima u Osijeku. Spojio je kao svaki pravi političar jedan sastanak i druženje s biračima. Jednog dana bit će važno da ga prepoznaju i u Osijeku, vjerujte da znam šta govorim.

Istra i 7 SDP-ovaca

Baš me zanima je li na promociji napomenuo da mu je tiskanje knjige s pet tisuća proračunskih kuna potpomogao Boris Miletić, bivši gradonačelnik. No, da na ovim paklenim temperaturama ne zaboravim svih sedam članova istarskog SDP-a jer njima je jednako teško kao i svima nama, bez obzira što su svi na ovaj ili onaj način državni službenici. Svima je toplo bez obzira iz koje su stranke i, što bi rekao moj pokojni stari, "svaka čast Tesli, ali i ovaj što je izmislio klima uređaj je bio genije".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of