PIŠE NENAD MARJANOVIĆ

ORDINACIJA DR. FRICA: Dobrodošli u općinu Footballe-Valle!

Kad zbrojiš i oduzmeš, trojna pulska koalicija deset je mjeseci glavinjala, bilo je svega i svačega, a ponajviše priča o transparentnosti koja je svima napunila kojone. Toliko forsiranja te priče da bi se ustanovilo da je Rojc, između ostalog, i skladište, a da je za to ustanoviti trebalo angažirati ljude iz Zagreba

Nenad Marjanović Dr. Fric

Nenad Marjanović Dr. Fric


Pulska gradska vlast sačuvala je još jednu šetnicu za građanstvo i njihove kućne ljubimce. NK Istra 1961 mogla bi preseliti nogometni kamp u Bale-Valle, malu egzotičnu općinu, što je sigurno razveselilo platformu Možemo-Noi possiamo! na samom kraju njihova vladanja Pulom.

Da se sve razvije po trenutnom scenariju građenja nogometnog kampa u Balama, svi bi doživjeli olakšanje. Na ulazu u Bale trebalo bi postaviti tablu "Dobro došli u općinu Footballe-Valle, općinu nogometa, turizma i maslinovih ulja".

Balavés Deportivo

Gradonačelnik Zoričić zbacio je sa sebe ogromnu odgovornost, Istra 1961 se nesmetano može razvijati u drugoj općini, a on se u cijelosti može posvetiti radu s klubom iz svog grada, okrenuti se članarinama, širenju članstva, organizaciji Dalmatinskih noći i daljnjem razvoju Hajduka u Puli, a kasnije i po ostalim gradovima i općinama u Istri. Eventualna gradnja nogometnog kampa u Balama je uspjeh svih onih koji smatraju da je nogomet sport za budale.

Istra 1961 bi uz pomoć Bala lako i nadogradila svaku svoju potrebu, klub bi se mogao umjesto Istra 1961 nazvati Balavés Deportivo i bio bi to posao koji bi donio mnogo benefita. Iz Alavés Deportiva bi se pokupila kompletna oprema za novi klub i samo bi se slovu "a" dodalo "be" i dobili bi gotov proizvod.

Možda Istra 1961 koja bude djelovala u Balama u svoje redove uspije namamiti i neko pojačanje, zamišljam naslov: Gareth Bale stiže u Bale-Valle! Ludo, a sve to zbog učinkovitosti pulske gradske vlasti koja se iz dana u dan bavila ostavštinom bivše vlasti i jednim Adventom.

Cinizam gradonačelnika kako će novac koji bi Istra 1961 trebala dobiti iz proračuna preusmjeriti u neke druge sportove, reakcija je kakvu smo u Puli zaslužili. On će transparentno promijeniti kriterije bodovanja sportskih kolektiva i onda kao Robin Hood uzeti bogatima i sredstva NK Balavés Deportiva dodijeliti siromašnima. Kaže Zoričić: "Bude li kamp NK Istre 1961 u Balama, to je jako dobro rješenje. Bit će bliže svim mjestima u Istri." Ideš! Ako nije afekt, onda je defekt. Pa volio bih da Zoričić isto ponudi Hajduku, da kaže Torcidi da će se preseli s kompletnim pogonom u Kaštel Kambelovac. Vjerojatno bi se splitska i dalmatinska javnost oduševila ovom vizionarskom odlukom.

Dica igraju balu i dojti će kad finu

Zoričić se nakon ovakve izjave ljuti što ga navijači Istre 1961 zajebavaju da navija za Hajduk i da ga pulski prvoligaš ne zanima. Blago svim istarskim općinama i gradovima što Pula ima Zoričića za gradonačelnika. Vjerujem da će se nogomet ravnomjerno razvijati. S obzirom da je u Puli problem i igralište Uljanika, bilo bi dobro da klinci iz Uljanika dobiju kamp u Fažani i nazovu ga Igralište za Uljanikovce i one koji se tako osjećaju. Nema potrebe remetiti sklad pulskih šetnica niti zagađivati okoliš igranjem nogometa.

No, vratimo se mi na nogometni kamp koji se možda bude gradio u Balama. "Hiti balu", to je istarska nogometna čitanka, u svakom istarskom selu to se prvo izgovara kada se zaigra nogomet. Nije riječ "bala" slučajno među ljubiteljima istarskog nogometa sveta riječ, dica igraju balu i dojti će kad finu.

Kad zbrojiš i oduzmeš, deset su mjeseci glavinjali, bilo je svega i svačega, a ponajviše priča o transparentnosti koja je svima napunila kojone. Toliko forsiranja te priče da bi se ustanovilo da je Rojc, između ostalog, i skladište, a da je za to ustanoviti trebalo angažirati ljude iz Zagreba.

Raspad koalicije mogao bi naštetiti manifestaciji "Dođi u grad" i pulskom Adventu, ali ako parafraziramo gradonačelnika, "bude li Advent u Balama, to je jako dobro rješenje, bit će bliže svim mjestima u Istri". Možda ga to štrecne, mene boli što Istra 1961 nije dobrodošla u svom gradu. Da budemo načisto, isto mislim o svim sportovima, no za razliku od nekih, zbog drugih sportova ne mrzim nogomet. No, činjenica da se vlast u Puli potrudila za brojne šetnice, to je bio vrlo dobar potez, to je ono što je za svaku pohvalu i ostat će u žiteljima Pule urezano kao najveća vrijednost trojne koalicije koja se raspala. Mada, s njima nikad ne znaš, možda se ipak ponovno skupe.

Vinobacači i Kolinda

Nakon jesenskog izdanja, manifestacija "Dođi u grad - Vieni in citta!" od srijede, 30. ožujka, do konca travnja dobiva svoje proljetno izdanje te se u širi i na gradske parkove. Ovo sam danas pročitao i dalje nisam pratio. Luda žurka. Ako se manifestacija održi u Park-šumi Lungomare, onda znači da su iz platforme Možemo vodili pravu politiku.

Iako u ratu i oko rata nema ničega duhovitog, ipak je dron koji se srušio u Zagrebu otvorio neke dobre fore: prvo, da imamo vrhunske vinobacače, u prvom redu Šeksa i Mladena Grdovića, pa onda šala godine da je Kolinda šefica NATO-pakta, tvrde neki da se to ne može, ja vam tvrdim da se to može. Ovo s Kolindom nije šala, no kada vidimo tko sve lamentira o geopolitici, strategiji ratovanja, Kolinda se čini sasvim ozbiljnim kandidatom.

Zaboravio sam par redaka o hotelu na napuhavanje, no samo se oboružajte strpljenjem. Bit će, sve u svoje vrijeme, vjerujte mi da to možemo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater