PIŠE Roberto CAR

Od trnja do zvijezda u samo deset dana

Roberto Car

Roberto Car


Kako je mala razlika od otpisanog do slavljenika. Još prije samo deset dana pogled na prvoligašku ljestvicu izazivao je gorčinu kod navijača Istre 1961. Pulski je klub čvrsto držao "fenjer" s tek 14 osvojenih bodova u 22 kola, uz poražavajući podatak da su pulski strijelci samo 14 puta ubacili loptu u suparničku mrežu. Uzalud su tada bile dobre igre pulske momčadi, sumnjalo se u tek postavljenog trenera Danijela Jumića i suradnike, "spominjalo" Baske… Sve je kulminiralo lošim prvim poluvremenom u susretu sa Šibenikom. Uoči nastavka, malo je tko vjerovao u preokret, a kamo li u buđenje "zeleno-žutih". A onda je krenulo.

Čudo se ipak dogodilo. Pulski je sastav ne samo proigrao, već počeo s lakoćom puniti šibensku mrežu. I stigla je toliko željena pobjeda pred dvostruki ogled s "lokosima". Bio je to udisaj zraka utopljeniku. Ta je pobjeda donijela samopouzdanje i Lokomotiva je "pregažena" u Puli, a onda je iz kontre kažnjena i u Zagrebu. Tri pobjede Istre 1961 u nizu vrijedne skoka na osmo mjesto i veselja uobličenog u pjesmu pulskih nogometaša u Kranjčevićevoj. A koliko je teško u HNL-u ostvariti tri uzastopne pobjede svjedoči podatak da je pulski prvoligaš to zadnji put uspio još na startu sezone 2012/13 pobjedama nad Cibalijom u Vinkovcima u 4. kolu (1:0) te u Puli nad Interom u 5. kolu (3:1) i Splitom u 6. kolu (1:0). Te je sezone Istra 1961, s trenerom Igorom Pamićem, na koncu zauzela 6. mjesto, a najbolji strijelac bio je Goran Roce s 11 golova.

Naravno, daleko je još kraj prvenstva, još je punih 11 utakmica za bodove pred pulskim sastavom. No, sad je sve puno lakše, puno ljepše. Navijači su ponovno zaluđeni zeleno-žutom bojom, Istra 1961 je opet predmet razgovora u nedavno otvorenim kafićima, a igrači na teren izlaze svjesni svoje kvalitete i s pozitivnim gardom. Daleko su pulski nogometaši od borbe za vrh ljestvice, ali ovih devet bodova u nizu zalog su puno vedrijem nastavku sezone. Koja skriva i dodatni gušt jer Istra 1961 sutra ima priliku preko trećeligaša iz Oriovca izboriti polufinale Kupa Hrvatske.

Dakle, prije samo deset dana "zeleno-žuti" su bili već prežaljeni, a sezona proglašena katastrofalnom, da bi danas bili itekako u igri za ostanak, uz mogućnost da u kupu izbore jedan od najboljih plasmana u povijesti. Od trnja do zvijezda u samo deset dana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum