PIŠE ROBERTO CAR

Na Drosini konačno zasjalo sunce

Roberto Car

Roberto Car


Tri gorke pilule pa konačno pobjeda. Nogometaši Istre 1961 tek su u 4. kolu krenuli u prvenstvo. Što je bilo i očekivano s obzirom na događanja u prijelaznom roku, ali i raspored koji ih nije mazio. Protiv Hajduka na startu i Dinama se objektivno nije moglo, protiv Varaždina je bio kiks koji, nadajmo se, neće ostaviti teže posljedice. A onda je u subotu na "Drosinu" stigao Osijek. Po kvaliteti igračkog kadra kudikamo nadmoćniji od Puljana, no nakon ispadanja od Kizilžara u Osijeku se redaju potresi i samo je pitanje dana kad će mađarski vlasnici raskinuti ugovor s Bjelicom. I to platiti 20 milijuna kuna.

Spojilo se da je u Pulu stigao "razbijeni" Osijek i da je trener zeleno-žutih Garcia konačno mogao na travnjak poslati veliku većinu dosad pristiglih igrača u ovom prijelaznom roku. I odmah su stigli i bodovi i igra za koje su pulski igrači dobili aplauz s tribina, ali i pregršt komplimenata onih koji su utakmicu pratili ispred malih ekrana. Obrana na čelu s Majkićem je odlično odradila posao, a posebno valja istaknuti stopere Marešića i Perkovića koji su sjajno zaustavili moćne osječke napadače. Belju kojeg je pulska publika pri izlasku s travnjaka nagradila ovacijama za sve što je ugradio u proteklu pulsku sezonu, neumornog, agresivnog Miereza koji je onemogućio pulsko građenje igre od Majkića, te neprimjetnog Topčagića i Mancea koji ovog puta nije u završnici kaznio bivši klub. Pritom valja napomenuti da je Garcia dosad nedodirljivog Galileu ostavio pored sebe na klupi sve do same završnice. Jesu li Perković i Marešić novi stoperski par? Vidjet ćemo ubrzo, ali po viđenom s Osijekom najviše odgovaraju onome što trener traži od stopera.

U prva tri kola najviše problema Istra 1961 imala je u sredini terena. Bez ozlijeđenog Blagojevića i s pojačanjima koja su kasno stigla, "zeleno-žuti" su tu imali najviše problema. No, povratkom Caseresa i dolaskom Mumbe, stvari se znatno popravljaju. U njima dvojici Garcia je dobio toliko tražene box to box igrače, dva pit bula koji ne staju ni sekunde, a "ordiniraju" od svog do suparničkog kaznenog prostora. Caseresa znamo, a ovo što je Mumba prikazao u pola sata igre, zagolicalo je maštu navijača. Omaleni Zambijac bio je sveprisutan, a asistencija za drugi gol Bakrara, opravdano poništen zbog zaleđa, daje naslutiti da uz defanzivnu moć ima i ofenzivnih aduta. Uz iskusnog Mlinara koji je opet podijelio dvije sjajne asistencije i mladog Duvnjaka koji naznačuje velik potencijal, ali i domaćeg Maurića, to je već pristojna vezna linija. Kojoj se proteklog tjedna priključio i stasiti Ukrajinac Petrušenko, onaj zadnji vezni koji "lomi" suparničke napade ispred obrane, profil igrača kakvog od odlaska Perere nije bilo.

Naravno, prvo ime ogleda s Osijekom ipak je alžirski napadač Bakrar. Igra se za golove i onaj koji ih zabija kupi vrhnje. Zabio ih je Ivušiću tri, priznali su mu jedan, onaj posljednji. Već sama činjenica da je u debiju zabio Dinamu, a sad tri puta matirao Ivušića svjedoči o kvaliteti ovog strijelca. Zasad je prerano reći, ali može li Bakrar nastaviti tradiciju vrsnih napadača Istre 1961 zadnjih sezona? Može li tragom Miereza, Hare i Belje? Pa makar potom i on završio u Osijeku uz nekadašnji pulski napadački trojac. Još ako proigraju brzonogi Petković i iskusni Erceg, a vrati se Lisica…

Valja još malo uživati u ovoj zasluženoj pobjedi i potom se okrenuti gostovanju u Šibeniku koje slijedi već u petak. Sad ovako dobro izdanje treba ponavljati jer ove će sezone borba za ostanak biti kudikamo zahtjevnija nego prošle sezone. U svakom slučaju, nakon tri tmurna nastupa, na "Drosini" je konačno zasjalo sunce. Kompletiranje redova tijekom prvenstva uzelo je svoj danak, ali posljednja pojačanja zasad se i pokazuju - pojačanjima. Možda će navijači Istre 1961 ipak dočekati ugodniju sezonu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum