PIŠE ALDO POKRAJAC

Ki se sam hvali, se u blato zavali


"Moremo biti ponosni, turišti nan dolaze u velikom broju“, kliknuja je na početku pasane šetimane Gari Cappelli. Pohvalija se da nan je za most od Tilova do nedilje na Jadran došlo 210 miljari turišti, od čega 50 miljari naših Hrvati. Naša Vlada se joped pohvalila da je povukla prave poteze, isplačivala naknade za plače i kemu rabi i kemu ne, prije nego drugih liti počela isplačivati povrat poreza, isplatila regres državnin službenicima. Naši ljudi su dobili kuraja i na veliko krenuli na more.

U svoj toj euforiji malo su se pogubili. Kako je to izgledalo su nan pokazali u Zadru. Kako da ni korone masa se okupila u noven tenisken centru na Višnjiku. Došli su premijer Plenković i ex precednica Kolinda. Gužvali su se, grlili i bukivali, da cili svit vidi kako smo mi Hrvati zdravi i da dojdu na naše plavo Jadransko more.

Kad puf! Bugarin Dimitrov je doša u Zadar kašljajući kako da ima jetiku. Ima je i febru, pa su ga organizatori molili da se testira na koronu. A on je ne samo igra tenis nego i košarku, tulumarija, a kad je vidija da bi ga mogli otkriti je poša u Monako, od kude se na Instagramu šeretski nasmija i napisa da je zaražen koronon. Zarazija je svoje kolege, prfin naivnega Đokovića i njegovu ženu, koji su jeni od največih svitskih antivakseri.

U čudu se naša i premijer Plenković. Dobija je inspiraciju od Kolinde, pa se spuštija u svlačionice pozdraviti tenisače, koji su malo igrali, a več tulumarili desetak dani. Oporba je stila poentirati da bi triba u izolaciju. U obranu se stali njegovi pretorijanci Beroš i Božinović. Zmislili su se da Plenković ni tica tenisače i da koroni ionako triba petnajst minuti da preskoči z čuvika na čuvika, a premijer se z tenisači ni toliko zadrža.

Ki če njin virovati, kada skoro svaki dan gambijivaju svoje mjere. Najprije hi je provalija jedan fotoreporter, koji je objavija fotografiju kako se premijer srdačno rukuje z tenisačima. Sada nan se cili svit smije. Smo se hvalili da smo corona free država, a sada se kod nas joped zalaufa ti maledeti virus. Vrag je odnesa šalu. Ki se sam hvali, se u blato zavali.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater