piše Jasna ORLIĆ

Kanotjera

Jasna Orlić

Jasna Orlić


Kada se 1930. godine Clark Gable u filmu "Dogodilo se jedne noći" pojavio golih prsa, samo u košulji bez kanotjere, na američkom je tržištu prodaja tog dijela muškog donjeg rublja naglo pala za 75 posto. Amerikanci su prestali nositi potkošulje. Većina je željela izgledati muževno kao slavni glumac za kojim su žene uzdisale. Izbacili su mrske potkošulje iz svojih ormara.

Prošle su godine, trendovi su se promijenili. Danas kada poznate ili važne osobe pristupe javnom cijepljenju, zavrnu rukave ili skinu košulju, opet pogled javnosti pada na njihovo donje rublje. Nose li kanotjeru ili majicu? Crnu ili bijelu? Izgledaju li kao bauštelci, gospoda ili sportaši? Imaju li istrenirane i oblikovane mišiće? Preljeva li im se salo preko hlača.

Nestala je sama suština - promocija cijepljenja. Važno je tko je obukao kakvu potkošulju ili majicu, kakav je ispod uobičajene uniforme. Otkriveno je tako da su i predsjednik države i ministri tek smrtnici, mršavi ili češće debeli, bljedunjavi, mlohavih mišića. Ipak ne svi. Ministar Zdravko Marić tako je mnoge zadivio svojim oblikovanim mišićima i pločicama na trbuhu. Unatoč zatvorenim fitness dvoranama već dva mjeseca, on ne gubi formu, očito i dalje vježba. Ministar Alardović ne zaostaje za njim.

Kada bi hrvatski ministar bio uzor, možda bi bio dio trenda za kojim će se povesti Hrvati i u samoći svojih domova, vježbati, vježbati i vježbati. Pa zatim nabaciti bijelu majicu i preko crnu kožnu jaknu kao James Dean ili Marlon Brando u filmu "The Wild One" iz 1954. godine i sunčati se na terasama Gortanove uvale uz kavu iz Pomidora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini