OSVRT GLAVNOG UREDNIKA ROBERTA FRANKA

Jesu li policajci stvarno kriminalci, dileri, otimači i lažljivci? Treba li državi i kapitalizmu poželjeti - smrt? ANTIFA HOOLIGANSI SMATRAJU UPRAVO TO

Grafit na zgradi na S krivini / Robert Frank (Snimio Milivoj Mijošek)

Grafit na zgradi na S krivini / Robert Frank (Snimio Milivoj Mijošek)


Netko nepoznat je, vjerojatno pod okriljem noći, kako to inače i biva, uvredljivim porukama išarao stambenu zgradu na S krivini.

Stanovnici zgrade, u čijoj se 50-godišnjoj povijesti to nikad nije dogodilo, krajnje su zgroženi uništavanjem njihove imovine. Autori su ostavili potpis - Antifa hooligans!

Teško je, međutim, očekivati da će im se tek tako ući u trag pa naplatiti štetu nanijetu vlasnicima zgrade. Kako bilo, potpisnici ružnog uratka htjeli su privući pozornost. I uspjeli su. Dospjeli su na stranice naših novina. Sadržaj je kratak, ali izgleda neprihvatljivo i nepristojno. Uglavnom, red uvreda prema policiji pa snažna ideološka poruka.

Dakle: "Policajci su kriminalci! Dilaju, otimaju, lažu". Pa onda: "Smrt kapitalizmu i državi!" Klevetanje i anarhizam. Oblik otpora prema društvenim konvencijama, autoritetima, sistemu i vrijednostima. No to je naša realnost.

U takvim vremenima živimo da svatko na svoj način, i gdje i kad mu se prohtije, može izreći što misli. Može uvrijediti, linčovati, prijetiti.

Ako ostane anoniman, može to učiniti bez posljedica. Kao što bi tako moglo proći i u ovom slučaju.

To što stanari mirno ne spavaju, grafitere ne zanima. Situaciju mogu ispraviti samo gradski komunalci koji će farbom prekriti sadržaj kojem nije mjesto na privatnoj zgradi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater