KOMENTAR GLAVNOG UREDNIKA

Jesu li Crnobori i Buić Lolek i Bolek? Ili su Pat i Mat iz A JE TO!?

| Autor: Robert FRANK
Robert Frank

Robert Frank


Nepoznat netko prošli je četvrtak na nekoliko lokacija po Medulinu ispisao grafite na jednom plakatu, jednom zidiću i jednoj trafostanici. Sadržaj nije bio toliko uvredljiv da bi se zbog toga zgražavali, no ostaje pitanje je li primjeren na javnom prostoru. Mete su bile prvi i drugi čovjek Medulina, Goran Buić i Enzo Crnobori.

Zanimljivo da dio njemu naklonjene javnosti Buiću priznaje status prvog, za koji drugi dio njemu naklonjene javnosti smatra da pripada Crnoboriju. Pravi odnos snaga između njih nitko točno ne zna, kao ni njih dvojica koji stalno i u relativno pravilnim intervalima izmjenjuju red međusobne, patetične povezanosti pa red krajnje nepodnošljivosti. Onda jedan dan jedan drugoga ruši da bi drugi dan jedan drugome pomogao opstati.

E sad, taj nepoznat netko, zaštićen velom noći bez mjeseca i zvijezda, hrabro, mo'š mislit kol'ko kad se po mračini toliko skriva, uzeo je sprej u ruke i koječime počastio medulinskog Loleka i Boleka, Buića i Crnoborija. Nije baš da ih je grafitom ubio u pojam niti je političko-animiranoj braći Loleku i Boleku nanio neku posebnu štetu. Ono što je, naime, tajanstveni grafiter napisao, da je „Enco glava hobotnice“, i postavio pitanje „koliko mu treba dati eura za dobit posao“, ionako je dio narodnih predaja. Isto kao i grafit, vezan za obojicu, da su „lopovi“.

Naravno da u pravnoj državi Hrvatskoj postoji presumpcija nevinosti pa tako nitko nije kriv, ni Lolek Buić ni Bolek Crnobori, dok mu se to ne dokaže. A do onda ga se, pa bio to i medulinski dvojac, ima smatrati nevinim. I zato su kakvi god bili, Crnobori i Buić nedužni. Nego, kad čovjek bolje razmisli, više nego Loleku i Boleku medulinski su patroni nalik onom Patu i Matu iz kultnog češkog crtanog filma A JE TO! Sjećate se one smiješne dvojice i još smiješne muzike u pozadini: ta ta ta ta ta tarata ta, ta ta ta ta tarata ta ta, ta ta ta ta ta ta ta, tarata ta ta…..

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini