PIŠE ROBERTO CAR

Iz Umaga se kreće prema Grand Slam naslovima

Jannik Sinner / Roberto Car (Snimio Milivoj Mijošek)

Jannik Sinner / Roberto Car (Snimio Milivoj Mijošek)


Nekad treba imati i sreće, ali treba prvenstveno imati znanja i strpljenja. Sve je to proteklog tjedna, ali i cijele godine, imao direktor umaškog ATP turnira Tomislav Poljak. Doveo je na umašku prašinu dvojicu najperspektivnijih tenisača današnjice, tada petog, a sad već četvrtog igrača svijeta Carlosa Alcaraza i desetog igrača svijeta Jannika Sinnera.

Nikad u povijesti, a ovo je već 32. izdanje Plava Laguna Croatia Opena, u Stella marisu nisu igrali kvalitetniji finalisti. No, nisu samo njihove brojke, četvrti i deseti tenisač svijeta, ključne. Ovo su igrači od kojih se očekuje da budu predvodnici novog vala koji će doći nakon odlaska "svetog trojstva" Rogera Federera, Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Alcaraz i Sinner su igrači koje se vrlo brzo može očekivati u finalima Grand Slam turnira, ali i igrači koje bi već sad u finalu željeli vidjeti i mnogo bogatiji turniri od Umaga.

Naravno, nisu njih dvojica u Umag stigli slučajno. Sinner je prepoznat još 2017. pa iako je ispao u ranoj fazi, "doživio" je Umag. Alcaraz je "upecan" lani i nakon što je odmah osvojio naslov, svoj prvi u karijeri, nije ga bilo teško nagovoriti da istog dođe i braniti. Dakle, trebalo je "prepoznati" igrače prije nego li su postali "velike zvijerke" za koje će se otimati puno bogatiji turniri. I u tome je veličina Tomislava Poljaka i njegovih suradnika. Nastavili su putem kojeg je zacrtao "otac umaškog ATP-a" Slavko Rasberger koji je na sličan način u Stella maris dovodio Rafu Nadala, Novaka Đokovića, Carlosa Moyu, Andreja Rubljeva i brojne druge vrhunske tenisače koji su kroz godine ostavljali traga u umaškoj prašini.

Hoćemo li ovaj tandem i dogodine vidjeti u Umagu? Teško je reći, za njih će se otimati i brojni drugi turniri, a pitanje je i koje će pozicije na svjetskoj listi zauzimati iduće godine. No, čak i da ne dođu oni, u Umag će sigurno stići neki novi dečki koji obećavaju. Koji će možda baš u Umagu, poput Alcaraza lani, osvojiti svoj prvi turnir na putu prema vrhu. Iz Umaga se kreće prema Grand Slam naslovima. To nije novost, to je odavno postala zbilja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom