PIŠE ALETA BRATTONI

Instagram voli Rovinj


Glumci iz filma "The Hitman's Wife's Bodyguard" glavna su rovinjska atrakcija. O njima se želi znati sve: kuda šetaju, gdje jedu, što posjećuju... No, ono čime su svi oduševljeni, a ponajviše Rovinjci, jest kad neka od slavnih osoba objavi fotografiju Rovinja na Instagramu uz njihove nezaobilazne komentare kako ih je Rovinj oduševio te kako se radi o magičnom mjestu.

Te fotografije podijelili su mediji, a dijelili su ih i Instagram korisnici diljem Hrvatske, uključujući i mikroinfluencere. Dakle, osim što su fotografije Rovinja došle do 4,9 milijuna Samuelovih pratitelja ili pak 9,6 milijuna Salminih, taj se broj znatno povećao njihovim daljnjim dijeljenjem.

Predivni kadrovi koje je fotografirao Samuel L. Jackson dobili su već 133.942 lajka, dok je Salma Hayek na svojoj prvoj objavljenoj fotografiji skupila njih 270.069, a na drugoj još i više, 409.721. Govorimo, dakle, samo o lajkovima, a tu su još i svi oni koji su objavu vidjeli. Naravno, brojni su i komentari, neki ponosno govore kako se radi o njihovoj zemlji, mnogi reklamiraju svoje kafiće, restorane, savjetuju što je najljepše za obići diljem Istre, a neki kadrove uspoređuju s Venecijom.

Osim što su Rovinjci, ali i općenito Hrvati, ponosni što mogu ugostiti svjetske zvijezde, radi se o velikoj reklami za ovaj predivan pitoreskni gradić. Naime, nije novost kako je Instagram davnih dana zaludio mlađu populaciju, a pojavom storya, odnosno Instagram priča koje traju samo 24 sata, korisnici dokumentiraju svaki svoj korak i time aplikaciju koriste svakodnevno.

Poznato je također kako su mnogi influenceri tako počeli zarađivati, promovirajući razne proizvode. Upravo će tako u narednih mjesec dana ovi glumci biti ambasadori Rovinja čije će fotografije masovno obići publiku. Iako je već uspješan turistički grad, ova besplatna promocija još će više ojačati turistički status Rovinja. Tome najviše pomaže Samuel L. Jackson koji, osim što objavljuje fotografije na kojima je Rovinj, dodaje im njegovu lokacijsku oznaku, pa tako njegovi pratitelji jednim klikom mogu saznati gdje se nalazi njihov idol.

No, iako se brojka od preko 4 milijuna ili preko čak 9 milijuna pratitelja koliko ih imaju Jackson i Hayek čini vrtoglavom, to je sitnica u odnosu na 29 milijuna pratitelja koliko ih ima njihov mlađi kolega Ryan Reynolds, upravo zbog dominacije mlađe populacije na Instagramu. Njegove fotografije dobivaju preko 3 milijuna lajkova, dok videa pogleda oko 6 milijuna Instagram korisnika.

Ipak, Reynolds se na svom profilu "vancityreynolds" još uvijek nije oglasio, pa čak niti Instagram pričom. Naravno da često objavljuje, i puno se više služi storyima od svojih starijih kolega, ali mu je fokus i dalje na nedavno snimljenoj kampanji za žestoko piće. Međutim, Reynolds će u Rovinju provesti još neko vrijeme, a kako se ovaj istarski gradić svima uvuče pod kožu, zasigurno ni on neće ostati imun na njegov šarm. Stoga će njegove fotografije i Instagram objave biti najveći doprinos velikoj promociji rovinjskog turizma koju je donijelo snimanje holivudskog hita, ali i sveprisutnost društvenih mreža.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater