PIŠE Roberto CAR

I dalje po "dobrom" starom lošem receptu


Pričalo se u kuloarima još tijekom zimskog prijelaznog roka da bi aktualni sportski direktor Istre 1961 Javi Moran mogao biti smijenjen, pa se to nije dogodilo. Štoviše, na sastanku pulske delegacije s čelnim ljudima Grupacije Baskonia-Alaves, tijekom novogodišnjih praznika u Španjolskoj, potvrđen mu je status. Dojam je da ga osobno protežira sportski direktor Alavesa, Sergio Fernandez. Potom je zimski prijelazni rok Istra 1961 odradila na način koji je odmah sugerirao da će na proljeće, još jednom, uslijediti grčevita borba za ostanak. Što se i ostvarilo, jer je pred pulskim klubom četvrti nastup u dodatnim kvalifikacijama za ostanak u zadnjih pet godina.

Potom se, sad ponovno, pročulo da bi nakon završetka aktualne sezone Javi Moran trebao odstupiti s aktualne pozicije te da bi slaganje igračke križaljke u ljetnom prijelaznom roku, koji će za Puljane ostanu li prvoligaši biti iznimno stresan, trebao preuzeti novi sportski direktor. Međutim, u ovom razgovoru za naš list, Javi Moran je rekao da će on biti odgovoran i za predstojeći, ljetni prijelazni rok. Dodavši, pritom da će u razgovore s igračima krenuti tek nakon kvalifikacija. Dakle, deset dana prije nove prvoligaške sezone! Nije Moran ponudio vijest da se aktivno radi na dovođenju prijeko potrebnog rasnog strijelca koji znači razliku u plasmanu kluba na ljestvici. Štoviše, u napadu je spomenuo tek povratak igrača s posudbe, Laukžemisa i Miljanića. Prvi se dosad, što zbog ozljede, što zbog načina igre, nije nametnuo u pulskom sastavu, a drugi je tek na startu prave karijere. I njemu bi sigurno odgovaralo da uz sebe ima pravog strijelca uz kojeg će napredovati.

Sve ovo, nažalost, ne miriše na dobro. Ne donosi ono što su navijači Istre 1961 željeli čuti od osobe odgovorne za prijelazni rok. Ovo jako "miriše" na rad po dosadašnjem receptu. Gomilanje igrača sličnih karakteristika i kvalitete, s vrlo malo iskustva potrebnog za igranje u Prvoj HNL. Pritom je, sa samo deset dana na raspolaganju za slaganje sastava, dojam da će se ponovno odužiti dovođenje igrača. Ostane li po ovome, ljetni prijelazni rok nalikovat će onom prošlogodišnjem ljetnom, i zimskom. A oba su označena kao loše odrađen posao. Što su kasnije rezultati i potvrdili.

Alaves doživljava Istru kao klub u kojem će razvijati igrače, no po dosadašnjem modelu rada to nije zaživjelo. A nema zasad niti igrača iz omladinskog pogona koji bi iskočio među seniorima. Što je označeno dugoročnom strategijom klupske politike. Ne bude li, ipak, došlo do promjene u vodstvu stručnog sektora pulskog kluba, teško je očekivati toliko željeni rezultatski iskorak. Opet, da ne bude baš sve crno, Istra 1961 iduće sezone sigurno neće igrati kvalifikacije za ostanak u društvu najboljih. Jer ih više nema, naravno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of