KOMENTAR GLAVNOG UREDNIKA ROBERTA FRANKA

Hrvatski KU KLUX KLAN!

Robert Frank

Robert Frank


Postoje li u Hrvatskoj sile zla koje su premijeru Andreju Plenkoviću namijenile istu sudbinu koja je zadesila srpskog premijera Zorana Đinđića upucanog u Beogradu usred bijela dana?

Zar je moguće da i u Hrvatskoj galopiraju jahači apokalipse koji su poput Legijinih legionara u Srbiji zaduženi za političke egzekucije? Je li Plenkovićeva reakcija nakon terorističkog napada na Banske dvore, gdje je možda upravo on bio cilj atentata, ipak pretjerana i nervozna? Ili je, doista, jedina moguća? Koje su to (para)političke snage i eskadroni smrti koji marširaju Hrvatskom? Ima li moderna Hrvatska svoj Ku Klux Klan, nalik onome iz sredine 19. stoljeća koji je zagovarao prevlast bijele rase nad ostalim rasama?

Postaje li Plenković korifej borbe protiv takvih snaga, mračnjaka i teškog ološa spremnog na fizičku likvidaciju drugačijih po bilo kojoj osnovi? Zar je moguće da u Hrvatskoj postoje snažne homofobne skupine, trovači naših života, sijači mržnje i kreatori atmosfere straha? Hoće li se ubijati nepoćudni Hrvati, prokleti Srbi, sjebani Šiptari ili s kukuljicama na glavi na obližnje drvo vješati afrički imigranti?

Stanuju li u glavama naših prvih i neposrednih susjeda, a da toga nismo svjesni, mozgovi isprani tezama o nadmoćnosti čiste, bijele, hrvatske rase? Uglavnom, treba se nadati da sve ovo nije točno i da premijer Plenković griješi kad tvrdi da opasni huškači haraju Hrvatskom. Iako…

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of