KOMENTAR GLAVNOG UREDNIKA ROBERTA FRANKA

Hrvati, ne budite glupi kao Danci! Nemojte se cijepiti!

Dok svijet podrhtava od trećeg ili četvrtog vala koronavirusa, primitivni, glupi Danci uživaju gotovo potpunu slobodu života. Kako je sad to moguće? Dakle, u toj danskoj državi glupana pronašlo se njih gotovo 85 posto cijepljenih protiv opake i zarazne bolesti. Sve je manje sumnje da je, samo što toga nisu svjesni, jednako toliki broj glupih Danaca čipiran. Poput pasa. Uskoro će se oglašavati s vau-vau

Robert Frank (Snimio Milivoj Mijošek)

Robert Frank (Snimio Milivoj Mijošek)


Pita li se hrvatske Hrvate, i ovdašnje Srbe, Bošnjake, Slovence, Albance i Talijane koji u rijetko viđenoj slozi, bratstvu i jedinstvu žive u nepokorenoj i naprednoj Hrvatskoj, tko su najgluplji ljudi na svijetu, kolektivni, unisoni odgovor, spontan i iz prve, bio bi da su to – Danci! Glupani. Tamo, u toj dalekoj Danskoj, gle čuda, postoji savršena ravnoteža između privatnog i poslovnog, visoko obrazovanje je besplatno, a vozni red vlakova besprijekoran. Sreću Danci jednom riječju nazivaju – lykke: zajedništvo, opuštanje, odgovornost. To je Danska, sretna zemlja za sav ostali pametan svijet.

Zamorci

No iz naše, hrvatske perspektive, oni su glupani, kao narod ništa ne razumiju. Postojbinu onog odvratnog pisca Hansa Christiana Andersena, iza kojeg su ostali Ružno pače, Snježna kraljica, Mala sirena i Djevojka sa žigicama, valjalo bi zato dokinuti. Zašto? Tek tako. Preventivno, za opomenu svima. Dance, naprosto, treba zabraniti. Zašto, pobogu? Neki razlog ipak mora postojati. Glupi Danci objašnjenje ne bi shvatili, a ono glasi otprilike ovako: krenemo li od pretpostavke da su hrvatski Hrvati, uz ovdašnje Srbe, Bošnjake, Slovence, Albance i Talijane najpametniji narod pod nebeskim svodom, onda su Danci najveći glupani. Opet, zašto? Zašto?? Pa zato što, dok svijet podrhtava od trećeg ili četvrtog vala koronavirusa, primitivni, glupi Danci uživaju gotovo potpunu slobodu života. Kako je sad to moguće? Idemo korak dalje (s time da glupi Danci objašnjenje o sebi kao glupanima ne bi shvatili, dok mi Hrvati, uz ovdašnje Srbe, Bošnjake, Albance, Slovence i Talijane objašnjenje, naravno, savršeno razumijemo). Dakle, u toj danskoj državi glupana pronašlo se njih gotovo 85 posto cijepljenih protiv opake i zarazne bolesti. Sve je manje sumnje da je, samo što toga nisu svjesni, jednako toliki broj glupih Danaca čipiran. Poput pasa. Uskoro će se oglašavati s vau-vau. Umetanjem čipa ispod kože, nepoznat netko s upravljačem usmjeravat će živote i kretanje Danaca. Glupani su zamorci najtajnijeg svjetskog eksperimenta. Prati se svaki njihov potez. Cilj je čipiranjem zavladati planetom.

Gdje smo u tome mi hrvatski Hrvati, uz ovdašnje Srbe, Slovence, Talijane, Bošnjake i Albance? Mi se ne cijepimo. Barem ne u dovoljnom broju. No ako i umremo od koronavirusa, mi hrvatski Hrvati, za razliku od intelektualno i fizički nedovoljno razvijenih Danaca, ponovno se rađamo. U međuvremenu, a kratak je taj put od smrti do ponovnog rođenja, banke nam opraštaju sve dugove. I zato većina s indignacijom i trijumfalno odbija taj kratak ulaz igle u naše tijelo jer u zemlji Hrvatskoj isplati se mrijeti zbog koronavirusa. Mi, jednostavno, nismo glupani kao Danci. Ne damo se cijepiti navodnim cjepivom protiv navodne korone. Njima su uvalili Pfizer i Modernu. Lako tako kad su Danci glupani.

Krađa identiteta

Ajde da vidimo te korumpirane farmaceutske divove kako će to uvaliti hrvatskim Hrvatima, uz ovdašnje Srbe, Slovence, Talijane, Bošnjake i Albance do krajnjih granica opreznima i svjesnima da će ih, ukoliko pristanu na cjepivo, netko iz amazonske prašume nadgledati u dnevnim navikama, izradit će njihov psihoprofil, ukrasti im identitete i kreditne kartice te, što je najmanji problem, povaliti žene. Hrvatski Hrvati, uz ovdašnje Srbe, Bošnjake, Slovence, Albance i Talijane zaključili su da neće biti glupi kao Danci. Oni su dio najrazvijenijeg europskog mikropodručja. Kao sebi ravne priznaju još samo nedovoljno cijepljene Rumunje i Bugare. Uz nas, jedini su progledali kroz armirano-betonski zid. Vidjeli su da je iza njega drugačiji svijet koji nam se nameće kao nova stvarnost.

Kad planet zemlja ode u neku drugu dimenziju, na kugli će preostati samo hrvatski Hrvati, uz ovdašnje Srbe, Albance, Talijane, Slovence i Bošnjake. E da, i Rumunji i Bugari. Balkan je jedini u stanju zaustaviti rotaciju zemlje i ugasiti svijetlo sunca. Jedino će ovaj region preživjeti klimatske promjene i nuklearni rat. Hrvatski Hrvati, uz ovdašnje Srbe, Slovence, Talijane, Bošnjake i Albance prepričavat će nasljednicima kako su nekad na planeti zemlji živjeli glupi Danci koji su se cijepili protiv koronavirusa u postotku višem nego svi ostali. Cijepili se i nestali. Zbrisali na Mars. Prokleti europski čefuri. Jebo ih onaj odvratni Kopenhagen. Hrvati, i vi ostali, nemojte se cijepiti! Ne budite glupi kao Danci!  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of