PIŠE ROBERTO CAR

Eppur si muove


Stvari se ipak pokreću u Istri 1961. Iako je sportski direktor Javier Moran, u razgovoru za naš list, rekao kako će sa slaganjem momčadi za iduću sezonu krenuti tek nakon što pulski klub kroz kvalifikacije potvrdi prvoligaški status, što je izazvalo buru negodovanja među navijačima, sa slaganjem igračkog mozaika krenulo se ranije.

Prvo je produljen ugovor s perspektivnim golmanom Lovrom Majkićem, za kojeg mnogi smatraju da bi mu iduće sezone trebalo pružiti priliku kao startnom čuvaru mreže. Po uzoru na Rijeku koja je istrpjela i potom obilno naplatila povjerenje pruženo Slugi i Panduru. Zanimljivo, to je dogovoreno prije utakmice na Kantridi. Nakon toga ugovore su produžili Šime Gržan, Slavko Blagojević i Josip Tomašević. Zapravo, aktivirana je klauzula po kojoj im se produžuje ugovor uslijed minutaže u sezoni. Budući da su Tomašević (31 utakmica, 2783 minuta) i Gržan (33 utakmice, 2710 minuta) bili tandem s najvećom minutažom, to je bilo očekivano. Ovime je za iduću prvoligašku sezonu, naravno pod pretpostavkom da se večeras na "Drosini" ne dogodi svjetsko čudo, zadržan kostur momčadi. Dakle, lakše se diše.

Međutim, sad slijedi onaj pravi ispit. Do gostovanja protiv Hajduka na Poljudu, sportski segment pulskog kluba u dogovoru s glavešinama iz Alavesa mora odraditi velik posao. Mora, u trećoj sezoni otkad je Grupacija Baskonia-Alaves većinski vlasnik Istre 1961, napokon logično posložiti igrački kadar. Kako se "zeleno-žuti" ne bi ponovno morali grčevito boriti za ostanak. Time bi sportski segment kluba konačno pratio onaj vlasnički, koji je napravio velik posao u stvaranju financijski stabilnog kluba.

Prvi je korak, dakle, napravljen. Sad se očekuje brzo dovođenje nužnih pojačanja za jačanje momčadi. Mogu li Sergio Fernandez i Javier Moran sa suradnicima ovoga puta položiti ispit? Saznat ćemo vrlo brzo, novo je prvenstvo pred vratima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater